Nyheter

Svenske Felippe nära vinna drömjobbet

Av: 

Linda Hjertén

NYHETER

Kan bli bloggande vakt på paradisön Hamilton

Foto: Privat

Svenske Felippe Mela, 26, har en chans på femtio att kamma hem "världens bästa sommarjobb".

Han kan bli bloggande vakt på den tropiska ön Hamilton – och få 900 000 kronor för besväret.

– Jag kan inte tänka mig ett bättre jobb, säger han.

Det har beskrivits som ett drömjobb – och få kan nog argumentera mot.

Arbetsuppgifterna består i att bo och turista på en ö i Stora barriärrevet i ett halvår. För det angenäma besväret får den anställda 105 000 dollar och alla sina omkostnader betalda.

Det var i början av året som turistnäringen i Queensland, Australien, kom på idén att annonsera ut ett jobb som bloggande vakt på den tropiska ön Hamilton som en del i en massiv marknadsföring. Sajten www.islandreefjob.com kraschade av trycket från alla som ansökte om jobbet.

Svensk sökte lyckan

Felippe Mela, från Stockholm, var en av de dryga 36 000 personer från 200 länder som bestämde sig för att testa lyckan.

Han skickade in en videofilm på sig själv där han berättar varför han borde kamma hem drömjobbet. I ett tal inspirerat av president Barack Obama berättar doktoranden i neurogenetik och dj:en om varför just han borde vinna med orden "change we can belive in".

– Jag ville att min ansökan skulle vara kreativ och sticka ut, men inte vara för seriös. Tydligen har det funkat, säger han.

En av femtio

Felippe Mela är nu en av femtio sökanden som gått vidare till nästa gallring. Den andra april meddelas vilka elva av dessa femtio som går vidare till finalen. De elva finalisterna flygs till ön för jobbintervjuer i början av maj och den 6 maj blir det känt vem som får det välbetalda drömjobbet.

– Jag fick veta i går att jag hade gått vidare. Eftersom det var så många sökanden trodde jag chansen var lika med noll, så det här är underbart, säger han.

Mata fiskar

Det enda egentliga kravet är att den anställda jobbar cirka 12 timmar i månaden. Arbetsuppgifterna består i att mata några av de hundratals arter av fisk som finns i vattnen utanför ön, samt då och då samla in post från de boende på ön.

Den lycklige arbetstagaren ska uppdatera en blogg och videodagbok – något Felippe är van vid då han själv redan har en videoblogg.

– Jag kan inte tänka mig ett mycket bättre jobb. Spännande upplevelser, erfarenhet och bra betalt. Det är ett drömjobb, säger han.

ANNONS EXTERN LÄNK

Jämför lån med Advisa - låna pengar enkelt och sänk din ränta

Advisa

Publisert: