Blondinbella KO-anmäld igen

Publicerad:
Uppdaterad:

NYHETER

Bloggaren i blåsväder efter inlägg om skönhetsbehandling

Den kända bloggaren Isabella ”Blondinbella” Löwengrip har blivit anmäld till Konsumentombudsmannen – igen.

En privatperson har reagerat på hennes inlägg om företaget Medical Skincare.

Isabella "Blondinbella" Löwengrip.
Foto: emma mattson
Isabella "Blondinbella" Löwengrip.

Vid flera tillfällen har Isabella ”Blondinbella” Löwengrip skrivit inlägg om de skönhetsbehandlingar hon genomgår vid skönhetssalongen Medical Skincare.

”Självförtroendet växer”

I juli 2008 skrev "Blondinbella" i sin blogg att hon går på en flerveckors-behandling för att få finare hy.

"Den är rätt illa behandlad av all stress och ärr från tidigare acne så förra veckan gjorde jag en kemisk peeling som var helt otrolig! Hyn blev mjuk som en baby, den kan jag verkligen rekommendera", skrev hon då.

Senare har hon skrivit:

”Medical Skincares metoder fungerar verkligen men det bästa med att ha gått hos dom är att självförtroendet växer då man förstår att det inte handlar om smuts eller liknande utan faktiskt bara hormoner och talgproduktion”, skriver Blondinbella.

Annons eller text?

Det har fått en läsare att reagera och den 6 februari kom en anmälan in till Konsumentombudsmannen, skriver branschtidningen Resumé.

”Det inte går att veta om texten är en annons eller en vanlig rekommenderande text av Isabella. Om Isabella fått provition av Medical Skincare för att skriva om företaget ska hon berätta för oss läsare att texten är en annons (och isåfall även betala skatt för betalningen från Medical Skincare)”, skriver anmälaren enligt tidningen.

Tusen gåvor

När aftonbladet.se pratar med Isabella Löwengrips pappa Per Rydberg så säger han att det hela tiden strömmar in gåvor till dottern.

– Det är saker som vi inte har efterfrågat. Det skickas tusen gåvor till henne varje år utan att hon har begärt det, utan några motkrav, och vi har inte tid att skicka tillbaka allt.

Men i det här fallet handlar det ju om en behandling som hon får och anmälaren undrar om den är gratis eller om Isabella betalar för den.

– Jag vet faktiskt inget om det här aktuella ärendet. Men vi har ständigt en diskussion kring marknadsföring och reklam på sajten. Om det är reklam så ska det tydligt framgå också.

Aftonbladet.se har även försökt nå Isabella Löwengrip för en kommentar.

Publicerad: