Djurplågare dödade Evas hund Torsten

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-08-16

Flera husdjur plågade till döds i Lerum

”EN MARDRÖM” Eva Ekfeldts 8-årige hund Torsten hittades mördad i Floda, utanför Göteborg. Även tre katter har hittats mördade på orten. En man i 20 års-åldern är misstänkt för dåden. ”Jag känner en sådan ilska”, säger Eva Ekfeldt på bilden tillsammans med sin andra hund Gösta.

LERUM. Tre katter och en liten hund har hittats döda – och troligen torterade.

Nu pekas en man i 20-årsåldern ut på internet som ansvarig för grymheterna.

– En mardröm, jag känner en sådan ilska, säger Eva Ekfeldt, matte till Torsten, 8.

Maken Jan vaknade av att telefonen ringde klockan fyra på morgonen för en dryg vecka sen. Det var polisen som berättade att familjens ena hund, en west highland white terrier, hade hittats död.

– De sa att de misstänkte djurplågeri, säger Jan Ekfeldt, 53.

Eva Ekfeldt, 49, har fortfarande inte varit på gångbron över ån där den stympade hundkroppen hittades. Den ligger bara ett par kvarter bort.

Barnen kände honom

– Alla barn här i området känner mina hundar Torsten och Gösta. Torsten var en ”rymmare” men tidigare kom han alltid tillbaka, säger Eva Ekfeldt.

I handen håller hon ett kort som låg i brevlådan. Röda hjärtan, bokstäver som är präntade av en barnhand: ”Jag tänker på er. Hur kan man göra så mot ett djur speciellt Torsten. Han kommer alltid att finnas i våra hjärtan. Kramar från Clara”.

Uppspikad katt

Det började i maj i år. Då hittades en katt upphängd på dörrhandtaget till det gamla tingshuset i Lerum. Några veckor senare: en katt nerstoppad i en privat brevlåda. I förra veckan westien Torsten. Och häromdagen katten Mjao, vars lemlästade kropp hängde på dörren till polishuset.

– Alla kattägare som fått sina djur stympade och dödade har fått brev från den som gjort det. Men inte vi, säger Eva Ekfeldt.

En misstänkt

Polisen har låtit undersöka djurkropparna för att se om skadorna har orsakats av ett annat djur – eller av en människa som använt ett vasst föremål.

– Vi får veta i slutet av veckan, säger Jan Ekfeldt.

En man i 20-årsåldern, bosatt i Lerum, pekades i går ut på internetsajten Flashback som djurplågaren. Polisen har fått in flera tips om hans identitet och bedömer uppgifterna som intressanta.

Borta vid bron kommer Gunilla Ljunggren, 41, med sina två collier Cesar, 5, och Simson, 11. Hon säger:

– När någon väljer så små offer som här, vad blir nästa steg? Barn? Det som hänt är fruktansvärt.