Polisen: vi använder bestämda tag

Nu varnar den iranska polisen demonstranterna.

Alla nya protester mot presidentvalet betraktas som olagliga.

– Vi kommer att ta bestämda tag mot demonstranter, säger vice polischefen Ahmadreza Radan.

Irans styre bryr sig inte om omvårldens protester. Fast beslutade att slå ned på alla demonstrationer i huvudstaden varnar polisen nu alla oppositionella.

– Jag vill understryka att alla demonstrationer som hölls den gångna veckan har varit olagliga och från och med i dag är varje möte olagligt som är kritiskt till presidentvalet, säger biträdande polischefen Ahmadreza Radan till den halvofficiella nyhetsbyrån Fars.

– Polisen kommer att ta itu med protester med bestämda tag och beslutsamhet, säger han.

Omräkning

På lördagen kom beskedet att tio procent av rösterna från presidentvalet ska räknas om genom slumpmässiga stickprov.

Vare sig Mir Hossein Mousavi eller Mehdi Karroubi, som båda var presidentkandidater och förlorade i valet 12 juni, infann sig dock när det mäktiga Väktarrådet samlades på lördagen för ett möte om anklagelserna om valfusk och oegentligheter.

De båda kandidaterna har pekat på flera hundra fall av misstänkta felaktigheter vid valet som vanns av Mahmoud Ahmadinejad.

Väktarrådet är Irans högsta valmyndighet. Mötet skulle ha hållits dagen efter ayatolla Ali Khameneis fredagspredikan, där han sade att valet skulle granskas av "vederbörliga instanser", men uteslöt samtidigt att valresultatet skulle ha manipulerats.

Publisert: