Får rekordmånga år i fängelse för människohandel

NYHETER

En domstol i USA har dömt en 31-årig man till ett rekordlångt straff för sextrafficking – hela 472 år i fängelse, rapporterar Reuters.

– Han förtjänar varenda minut bakom de där väggarna, säger ett av hans offer.

1 av 2
Brock Franklin, 31, dömdes till 472 år i fängelse.

31-årige Brock Franklin var ledare för en liga som lockade kvinnor och unga flickor via Facebook.

Offren drogades sedan och såldes som sexslavar på nätet.

Nu har Franklin dömts för sextrafficking – till inget mindre än 472 års fängelse, enligt lokala medier det absolut längsta straffet för människohandel i amerikansk historia.

– Ett 400-årigt straff skickar en tydlig signal över landet att vi inte tänker tolerera sånt här slags våld, säger Janet Drake, talesperson för Colorados distriktsåklagare, till tv-kanalen Fox 31.

Skyldig på 30 punkter

Brock Franklin har förklarats skyldig på 30 punkter – för människohandel av minderåriga, människohandel av en vuxen samt för barnprostitution.

– Jag kan inte ens börja beskriva vad han gjort med mitt liv. Han förtjänar varenda minut bakom de där väggarna, säger en av Franklins offer till lokala medier.

Brock Franklins människohandelsliga bestod av sju medlemmar varav fyra av dem är dömda sedan tidigare.

Enligt anti-traffickingorganisationen Polaris har man det senaste decenniet fått in rapporter om minst 22 000 fall av sextrafficking i USA.

Globalt sett har mer än 40 miljoner människor fallit offer för människohandel, enligt International Labour Organization. 4 miljoner av dem bedöms ha tvingats till sexuellt utnyttjande.

ARTIKELN HANDLAR OM

USA