Pensionärspar vann miljonvinst: ”Vi säger nog inget till barnen”

Foto: TT
Har vunnit en miljon kronor.
NYHETER

Ett äldre par i 80-årsåldern i Danmark vann en miljon skattefria kronor på lotto, skriver danska TV2 Lorry.

– Sedan vi blev pensionärer har vi sparat in på en massa saker som vi skulle vilja göra nu, säger paret som vill vara anonymt.

Ett äldre par från Albertslund kommun i Danmark har lyckats vinna cirka en miljon svenska skattefria kronor efter en dragning i danska lotto, skriver Danske spil i ett pressmeddelande.

Paret befann sig hemma på lördagskvällen och mannen hade gått och lagts sig för att sova medan hans fru satt uppe och tittade på tv. Det dröjde inte länge förrän mannen blev väckt ur sin sömn – plötsligt rusade frun in med sin ipad i högsta hugg då hon ville att han skulle dubbelkolla en grej åt henne, skriver TV2 Lorry.

– Hon tyckte att det stod något med en miljon. Men hon kunde inte tro det, hon var säker på att det var fejk. Men jag var mer säker på att det var på riktigt. Så det var mer gott att somna sen, säger den glada vinnaren som vill vara anonym.

Så ska de använda pengarna

Det vinnande paret vill vara så pass anonyma att de inte kommer att berätta för barnen om vinsten – i det första taget i alla fall.

– Till en början kommer vi hålla det för oss själva. Det är för att vi förtjänar att lägga pengarna på oss. Sedan vi blev pensionärer har vi sparat in på en massa saker som vi skulle vilja göra nu. Men i slutändan kommer vi nog att berätta det, säger mannen.

Redan i måndags fick de pengarna på sitt konto – något de beskriver som en surrealistisk känsla. 

Pengarna ska de använda till att anpassa deras hem så att det är lätt att bo i det nu när de är gamla. 

– Vi har ett trevåningshus, som vi gärna vill bo kvar i. Men man blir inte yngre så det finns saker i det som vill göra om. Bland annat har vi bara en dusch i källaren så skulle behöva ett nytt badrum. Dessutom vill vi göra om trädgården så att den inte förfaller. Bland annat vill vi ha ett trästaket istället för en häck. Det är inte lätt att ha att göra med en häckklippare när du är 80 år gammal, säger mannen.

Paret vill även unna sig själva nya kläder.

– Min fru skulle vilja förnya hela hennes garderob. Och det ska hon få göra. Jag sitter också här och tittar på åtta nya skjortor som ligger framför mig på bordet. Det är väldigt skönt när du inte behöver tänka på vad det det kostar, som det heter, säger han.

Ekonomiskt oberoende - så gör du 00:34
ARTIKELN HANDLAR OM

Danmark