Nyheter

Julia Skripal utskriven från sjukhuset

Av: 

TT

Julia Skripal, på en bild tagen från hennes Facebooksida. Arkivbild.
Julia Skripal, på en bild tagen från hennes Facebooksida. Arkivbild.

NYHETER

Den ryske exspionen Sergej Skripals dotter Julia Skripal skrivs ut från sjukhuset där hon vårdats efter nervgiftattacken i Salisbury tidigare i år, enligt sjukhusledningen.

Fadern är fortsatt inlagd, men hans tillstånd förbättras stadigt.

Den 33-åriga dottern till den tidigare dubbelagenten Skripal skrevs ut från distriktssjukhuset i sydengelska Salisbury i måndags.

– Det här är inte slutet på hennes behandling, men utgör en viktig milstolpe, säger Christine Blanshard, biträdande chef för sjukhuset i Salisbury.

Julia Skripal ska nu ha förts till en säker plats, rapporterar BBC. Ryska ambassaden i London skriver i ett uttalande att man kommer att betrakta all hemlig förflyttning av Sergej eller Julia Skripal som ett olovligt bortförande, enligt Reuters.

Sergej och Julia Skripal hittades kraftigt medtagna på en parkbänk i Salisbury i södra England 4 mars. De fördes till sjukhus, där det kunde konstateras att de förgiftats med det Sovjetutvecklade nervgiftet Novitjok. Tillståndet för de båda ansågs under flera veckor vara kritiskt, men både Sergej och hans dotter har sedan dess svarat väl på behandlingen och återhämtat sig.

Storbritannien har beskyllt Ryssland för giftattacken, vilket har lett till bottenfrusna relationer mellan Moskva och stora delar av västvärlden. Den storpolitiska krisen har bland annat tagit sig uttryck i omfattande utvisningar av diplomater både från Moskva och från ryska beskickningar i USA och Västeuropa.

Ryssland nekar till inblandning i giftattacken, som landets utrikesminister Sergej Lavrov betecknat som osofistikerad.

ANNONS EXTERN LÄNK

Nu kan du se din kreditkoll gratis - snabbt och tryggt med BankID. Se din kreditkoll direkt

MinKreditkoll SE

Publisert:

LÄS VIDARE

Ex-spionens dotters svar till Ryssland