Fall av mässling upptäckt på S:t Görans sjukhus

Av: Ebba Thornéus, Janne Grönroos

Publicerad:
Uppdaterad:

Ett fall av mässling har upptäckts på S:t Görans akutmottagning i Stockholm.

Nu ringer sjukhuset runt till samtliga patienter som besökt akuten vid tillfället.

– De ringde och frågade om jag är vaccinerad, berättar en patient för Aftonbladet.

Personer som har besökt S:t Görans akutmottagning under lördagskvällen och natten till söndag har blivit uppringda av sjukhuset sedan man upptäckt ett fall av mässling.

– De ringde och frågade om jag befann mig på sjukhuset vid den tiden och om jag var vaccinerad, vilket jag är, berättar en patient för Aftonbladet.

Sjukhuset bekräftar att man just nu håller på med smittspårning i samband med att man har ett bekräftat mässlingsfall och att man ser allvarligt på situationen.

– Det stämmer att vi håller på att göra smittspårning bland patienter och personal som vistats kring en patient som besökt akutmottagningen under lördagskvällen och som senare visade sig ha mässling, säger Anders Persson vid presstjänsten.

Enligt honom sker spårningen enligt sjukhusets rutiner vid smittsamma sjukdomar.

– För vår del handlar det om att få kontakt med patienter i väntrummet och personal som hanterat personen då det här är smittsamt, säger Anders Persson.

I nuläget är det oklart hur många personer som har eller kommer att kontaktas.

– Jag har inte de uppgifterna, säger Anders Persson.

Finns det risk att det kan ha spridit sig till andra delar av sjukhuset?

– Just nu inriktar vi oss på personer som vi vet har haft kontakt med den smittade patienten. Skulle andra uppgifter framkomma så tar vi det såklart vidare.

Publicerad:

LÄS VIDARE