Silvstedt berättar modigt om sitt vilda liv

Victoria Silvstedt
Victoria Silvstedt

Hon är ostoppbar, tjejen från Bollnäs som drar till Paris och kämpar för en modellkarriär tillsammans med en ung Melania Trump.

Victoria Silvstedt får playboykontraktet, Porschen och pengarna.

Hennes sommarprogram är en vild resa in i framgången.

Gitarristen i Bon Jovi skickar ett blombud så stort att floristen i Bollnäs måste beställa rosor från kollegor utanför stadsgränsen.

Tjejen som får blommorna har gjort intryck på efterfesten kvällen innan.

Sedan följer Victoria Silvstedt med ut på Europaturnén.

Vi säger ”hello hey” till en affärskvinna ut i fingerspetsarna, som handlar med aktier, nämner att hon har en egen prosecco och spelar sin egen låt från 1999 som första låt i programmet.

Det här är en person som aldrig sitter still, som alltid är på väg och inte kan hållas tillbaka över huvud taget. När hon som 14-åring blev ihop med en helkroppstatuerad trummis i ett hårdrocksband med ormar och krokodil hemma, fanns det inget hennes pappa kunde göra.

Snart var hon modell i Paris, nyss fyllda 18, och fick smak för den stora världen.

Under modellåren mötte hon en annan seriös, målinriktad tjej, hon som senare skulle bli Melania Trump. Mer skvaller än så blir det inte om USA:s första dam.

Men alla äckliga gubbar, tunnelbanan och hetsen drev Silvstedt från Paris och till USA utan returbiljett. Victoria Silvstedt skulle plåtas för Playboy. Resten kan vi: Hon blir playmate of the year – Sveriges första – bor på Playboy Mansion, får en Porsche och tjänar grova stålar.

Den tiden beskriver hon som sin lyckligaste i livet.

Men allt är förstås inte en dans på rosor. Hon berättar öppet om sin skilsmässa, slitningarna, otroheten och sin nya barnlängtan. Det är modigt.

Silvstedts sommarprogram är en vild resa in i framgången, lättsamt berättad på rofylld Bollnäsdialekt, mot slutet proppfyllt av floskler och med bilden av en skärpt affärskvinna intakt.

Musiksmaken då? Den är som man kan förvänta sig av någon som inte bott i Sverige på 17 år.


Publisert:

LÄS VIDARE