Här ilsknar älgen till – fångas på film av Yvonne, 34

avClaes Olsson

När Yvonne Platte visade upp naturen för sina gäster hamnade de bara femton meter från en älg. Plötsligt började den stampa och sparka, skriver Örnsköldsviks Allehanda.

– Den började nästan ”dansa”. Det var skithäftigt, säger Yvonne Platte som fångade händelsen på film.

Familjen Platte i Hamra hade under några dagar besök av gäster från hemlandet Tyskland. Då passade de på att visa upp naturen i Ljusdal. Från ingenstans dök en älg upp, rapporterar Hela Hälsingland.

– Jag satt kvar i bilen och filmade. Något sådant får jag nog aldrig se igen, säger Yvonne Platte till Aftonbladet.

Några sekunder senare visade älgen viss aggressivitet och började stampa och sparka.

– Den började nästan ”dansa”. Det var skithäftigt måste jag säga.

1 av 3 | Foto: Nature Adventures Hamra/Yvonne Platte
Älgen kokar av ilska.

”De hade aldrig sett en älg”

Älgen var bara drygt femton meter bort och fascinerade så väl familjen Platte som de tyska gästerna. Men varför den blev arg vet de inte.

– Jag har ingen aning. Jag tänkte att det kanske fanns en kalv i närheten, men jag såg ingen. Kanske var det vi som stod där med bilen som gjorde att den blev arg.

Yvonne delade med sig av videoklippet på Facebook och skrev att älgen var ”på gott humör”. Flera reagerade och påpekade att älgen nog var väldigt arg.

– Jag tror inte de förstod att jag var ironisk. Vissa tyckte att det var lite onödigt att stanna och filma, andra tyckte att det var häftigt. Jag är jätteglad att mina gäster fick se det, de hade aldrig sett en älg i naturen tidigare.

ARTIKELN HANDLAR OM

Älgar

Ljusdal