Malaysias kung abdikerar – efter bröllop med modell

Sultan Muhammad V har gift sig med Oksana Voevodina

avIsabelle Nordström

NYHETER

Kungen av Malaysia, Muhammad V, 49, har abdikerat.

Efter två månaders tjänstledighet meddelas att han lämnar tronen efter rykten om att ha gift sig med en rysk skönhetsdrottning.

"Hans majestät har avsagt sig uppdraget som den femtonde kungen från den 6 januari", står det i ett pressmeddelande från det kungliga palatset.

Sultan Muhammad V tillträdde som regent för Malaysia för två år sedan och nu meddelar det malaysiska hovet att kungen lämnar sin post.

"Det nationella palatset informerar att hans majestät har avsagt sig uppdraget som den femtonde kungen från den 6 januari", står det i ett pressmeddelande från det kungliga palatset.

Aldrig tidigare har en malaysisk kung abdikerat.

Det har samtidigt florerat rykten om att han gift sig med en rysk före detta skönhetsdrottning i Moskva. I november rapporterade bland andra Daily Mail att malaysiska kungen gift sig i Moskva med Oksana Voevodina, 25.

Hon har tidigare vunnit titeln Miss Moskva och har enligt sajten konverterat till islam innan bröllopet med kung Muhammad V. Hon ska ha tagit Rihana som muslimskt namn.

Bilderna från festen 22 november förra året visar hur den 49-årige kungen bär traditionella malaysiska kläder medan Oksana Voevodina är klädd i vit bröllopsklänning.

Äktenskapet har inte officiellt bekräftats.

De senaste två månaderna har malaysiska kungen varit tjänstledig.

1 av 7 | Foto: EAST2WEST NEWS
Bilderna från festen 22 november förra året visar hur den 49-årige kungen bär traditionella malaysiska kläder medan Oksana Voevodina är klädd i vit bröllopsklänning.
ARTIKELN HANDLAR OM

Malaysia

AB Voice