”Johanna Möller ska bevakas hårdare – är för manipulativ”

Uppgifter: Arbogakvinnan måste hanteras av två vårdare

avEbba Thornéus, Jonathan Jeppsson

Johanna Möller dömdes till livstid för mordhärvan i Arboga.

Nu ökar Kriminalvården bevakningen av henne – på grund av hennes manipulativa beteende.

– Vi kommenterar inte enskilda intagna, säger Emma Wahlström vid Kriminalvårdens pressjour om Aftonbladets uppgifter.

Foto: MARCUS ERICSSON
Livstidsdömda Johanna Möller.

Den 21 augusti i år dömdes Johanna Möller, 42, och den tidigare pojkvännen Mohammad Rajabi för mordet på Möllers pappa och mordförsöket på hennes mamma den 3 augusti 2016 i Arboga.

Johanna Möller dömdes även för inblandning i mordet på sin make Aki Paasila 2015. Både Möller och Rajabi har överklagat sina domar.

Johanna Möller befinner sig just nu på häktet i Sollentuna där hon, enligt uppgifter till Aftonbladet fått ökad bevakning och måste numera alltid hanteras av två vårdare.

Detta på grund av sitt upprepade manipulativa beteende.

En uppgift som som Kriminalvården inte vill kommentera.

– Vi kommenterar aldrig enskilda intagna, säger Emma Wahlström vid pressjouren.

1 av 4 | Foto: andbar
Här mördades Johanna Möllers far.

”Känslokall och manipulativ”

Att Johanna Möller beskrivs som manipulativ är något som uppkommit flera gånger under rättegången och i förhör. Bland annat har anhöriga, däribland systern och mamman, beskrivit henne som manipulativ, känslokall och med ”psykopatiska drag”.

– Hon har alltid varit extremt manipulativ och är extremt duktig att få folk att tycka synd om henne om hon vill det. Hon är också duktig på att få folk att tro att hon pratar sanning, har en person tidigare berättat för Aftonbladet.

Även ex-pojkvännen Mohammad Rajabi har berättat att Möller försökte övertala honom till gärningen lång tid innan mordet och att hon själv körde honom till sommarstugan och räckte över en kniv till honom. I utbyte skulle hon gifta sig med Rajabi, vilket skulle underlätta för honom att få uppehållstillstånd.

Skickat flera brev till Aftonbladet

Aftonbladet har tidigare skrivit om Möllers tid i häktet, där hon försökt att smuggla ut lappar genom att muta personal från Kriminalvården. Möller har även försökt att muta en kriminalvårdare med 5 000 kronor för att denne skulle posta ett brev åt henne.

Möller har även skickat flera brev till Aftonbladet, genom vilka hon bland annat ville komma i kontakt med Kaj Linna, som i juni i år frikändes för rånmordet i Kalamark, efter att ha suttit fängslad i nästan 13 år.

Linna avböjde dock att engagera sig.

Aftonbladet har sökt Johanna Möllers advokat.

ARTIKELN HANDLAR OM