Annie Lööf om samtalet med Carina Bergfeldt ”Vi pratade om sommaren”

SVT-journalisterna Carina Bergfeldt och Lisbeth Åkerman har fått kritik för sin närvaro på en privat middag med Annie Lööf (C).

Nu berättar centerledaren om samtalet med Bergfeldt och sin syn på att umgås privat med journalister.

– Vi är ju också människor och ibland ses vi i olika sammanhang, säger hon.

Centerledaren Annie Lööf var en av flera kända kvinnor som deltog på en privat middag som författaren Katarina Wennstam anordnade för två helger sedan.

Syftet med tillställningen var att nätverka kvinnor emellan. ”När kvinnor med liknande upplevelser och erfarenheter, men inte alltid samma åsikter, möts och pratar så uppstår något viktigt och stort”, skriver hon på Instagram.

Två av de inbjudna gästerna har kritiserats för sin närvaro: Carina Bergfeldt och Lisbeth Åkerman, båda journalister på Sveriges Television. Kritiken bottnar i att journalisternas oberoende kan ifrågasättas.

Centerledaren Annie Lööf.
Centerledaren Annie Lööf.
Carina Bergfeldt, SVT-journalist.
Carina Bergfeldt, SVT-journalist.

”Debatten är lite märklig”

Annie Lööf tycker inte att kritiken är berättigad.

– Jag blev inbjuden till en privat middag. Jag visste inte vilka som i övrigt var där. Journalisterna höll hög integritet och jag tycker den debatten är lite märklig, säger hon till Aftonbladet.

På sociala medier ses Lööf samtala med Bergfeldt, som satt bredvid henne.

Vad pratade du och Carina Bergfeldt om?

– Vi pratade om sommaren, och allmänt, precis som jag kan träffa journalister i riksdagskorridoren och prata om det allmänna läget. Vi är ju också människor. Ibland ses vi i olika sammanhang, det kan vara i Ica-kön, på vårdcentralen eller en middag.

Lisbeth Åkerman, SVT.
Lisbeth Åkerman, SVT.

Hade tackat nej

Lisbeth Åkerman har i efterhand sagt att hon inte hade gått på tillställningen om hon vetat att politikerna skulle vara där.

”I det här fallet blev jag inbjuden till en god vän sedan många år. Det var en stor middag, och jag visste inte vilka andra som skulle komma. Hade jag vetat det hade jag tackat nej. När jag väl är där och det visar sig att en partiledare och en tidigare partiledare var på middagen valde jag att konversera artigt med dem.” har hon sagt till tidningen Journalisten.

Carina Bergfeldt har skrivit på Instagram att hon inte ser några problem med sin närvaro. ”Den enda som jag skulle säga nej till att granska är Katarina Wennstam, som jag ser som en väldigt när och kär vän.”

Publisert:

LÄS VIDARE