Ännu ingen gripen för mordet på Einár

Av:  TT

Rapparen Einár sköts till döds med flera skott på en innergård i Hammarby sjöstad i Stockholm sen torsdag kväll.
Rapparen Einár sköts till döds med flera skott på en innergård i Hammarby sjöstad i Stockholm sen torsdag kväll.

Polisen har ännu inte lyckats gripa någon misstänkt för mordet på den 19-årige rapparen Einár, som under torsdagskvällen sköts till döds med flera skott på en innergård i Hammarby sjöstad i Stockholm.

– Vi jobbar vidare med ärendet, men det finns inget nytt att säga just nu, säger polisens presstalesperson Anna Westberg på lördagsmorgonen.

Polisen uppgav under torsdagen att det finns ett antagande att mordet på Nils Grönberg, som rapparen heter, är kopplat till gängkriminalitet. 19-åringen hade länge befunnit sig i gängkriminella kretsar och varit inblandad i olika rättsfall, både som offer och som gärningsman.

Avspärrningarna vid innergården där mordet ägde rum har nu hävts, men polisen kommer finnas kvar den närmsta tiden med en förstärkt resurs.

– Det är i trygghetsskapande och informationsinhämtande syfte, säger Anna Westberg.

Under torsdagskvällen uppgav polisen att det finns uppgifter om att en eller två personer ska ha sprungit från platsen. Polisen säger att man har en ganska god bild av händelseförloppet.

– Ja, vi har en god bild och rättvisande bild. Den tidslinjal som förundersökningsledaren försökt att rita upp saknar vissa detaljer, de försöker vi fylla i med underrättelser, sade polisens presstalesperson Ola Österling till TT under fredagen.

En av utredningsåtgärderna som polisen vidtar är att analysera material från övervakningskameror i närheten. Polisen efterfrågar fortsatt tips om händelsen, oavsett om det rör sig om direkta vittnesuppgifter eller annan information, säger Anna Westberg.

– Har man någon form av uppgifter om händelsen är det givetvis så att vi vill att man hör av sig.

Publisert: