Nyheter

Man ihjälskjuten i Linköping

Av: 

TT

NYHETER

En man i 35-årsåldern sköts ihjäl i Linköping i morse. Polisen har inlett en förundersökning om mord, men ingen misstänkt har gripits.

Strax före klockan sju på morgonen larmades polisen av personer som hört minst en hög smäll som kunde uppfattas som skottlossning i området Ekholmen.

När polispatruller kom till platsen påträffades en person avliden.

– Det är en man i 35-årsåldern. Jag vet inget om hans umgängeskrets men jag vet att han tidigare är dömd för brott av olika karaktär, bland annat grova brott, säger Thomas Agnevik, polisens presstalesperson.

Polisen bekräftar att mannen dog till följd av skottskador. Händelsen ska ha inträffat utomhus och platsen hålls avspärrad. Det finns ingen misstänkt för brottet.

– Just nu jobbar vi på flera olika spår, bland annat att säkra så mycket vittnesuppgifter som möjligt och söka efter spår, gärningspersoner, säger Dennis Johansson Strömberg, presstalesperson någon timme efter händelsen.

Under morgonen undersöks platsen av kriminaltekniker. Polisen har flera patruller med specialkompetens på plats samt hundpatrull som utför spårsökning.

ANNONS

Missa inte: De nya muminmuggarna "Gul och Blå" finns nu hos Cervera – förhandsboka nu innan de tar slut!

Extern länk från Cervera

Köp här!

Publisert: