Nyheter

Två gripna vid tillslag efter skjutning

Av: 

TT

Polisen har gjort ett tillslag i stadsdelen Sätra i södra Stockholm. Arkivbild.
Polisen har gjort ett tillslag i stadsdelen Sätra i södra Stockholm. Arkivbild.

NYHETER

Två män i 20-årsåldern, med koppling till kriminella nätverk, har gripits vid en polisinsats i Sätra i södra Stockholm, rapporterar DN. De misstänks ha hanterat ett vapen som användes vid en skottlossning i våras, där över 20 skott sköts mot en barnfamiljs lägenhet.

Männen har varit anhållna i sin frånvaro misstänkta för grovt vapenbrott enligt polisen, som slog till mot männen under tisdagsmorgonen.

Själva vapnet togs i beslag i somras och har använts vid flera skottlossningar i Sätra, bland annat i april i år mot en lägenhet där en barnfamilj bodde. 20–30 skott sköts mot lägenheten, i vad som bedöms vara en ”felskjutning” då gärningsmännen verkar ha misstagit sig på adressen.

Ingen person har kommit till skada vid någon av skottlossningarna kopplade till vapnet.

– Att barnfamiljen klarade sig är ett mirakel. Men även i de andra skjutningarna skulle helt oskyldiga kunnat komma i vägen, säger David Sund, chef för Skärholmspolisens strategiskt operativa grupp, till DN.

Att polisen kunnat gripa de misstänkta är ett resultat av en kartläggning av individer i den kriminella miljön i området. Männen är enligt polisen del av ett lokalt kriminellt nätverk, med kopplingar till större nätverk.

ANNONS EXTERN LÄNK

Minska risken för smittspridning under vintern – handla munskydd, hudvård och vitaminer hos MEDS

Meds

Publisert: