23-åriga Baby Jane är den äldsta grisen som är husdjur

Pigg rekordhållare in i Guinness rekordbok

Det är ett grisigt rekord.

Faktiskt.

Baby Jane är äldsta suggan i världen.

Det är Guinness rekordbok som har dubbat Baby Jane till den äldsta grisen i världen som hålls som husdjur. Hon är 23 år, plus 77 dagar.

Ägarna, Patrick Cunningham och Stan Coffman i Mundelein i Illinois, berättar för nyhetsbyrån UPI att deras älskling bara var åtta veckor när hon räddades från ett djurhem i Virginia.

Baby Jane är inte den enda kelgrisen i familjen. Förutom Patrick och Stan delar hon huset med parets söner Justin, 12, och Marcheese, 11 – och Lucy, ett annat hängbukssvin.

– Lucy kom till oss 2004. Det tog Baby Jane lång tid att acceptera en annan sugga. Först de senaste åren har de velat vara nära varandra hela tiden, säger Patrick Cunningham.

Ett ”sängsvin”

Paret berättar att enda gången Baby Jane är utomhus är under övervakade lekstunder och när hon gör sina behov. Resten av tiden tillbringar hon inomhus med familjen.

– Hon ligger i vår säng med huvudet på våra kuddar och sträcker ut sig, för oss finns det knappt plats. Hon är bokstavligen ett "sängsvin", säger Patrick Cunningham.

– Det är häftigt att berätta för folk att vi har världens äldsta gris. Vi är bara tacksamma för varje dag vi har med henne. Varje dag vi får ha henne, ge henne kärlek och ta hand om henne är så speciell för oss.

Publisert: