Publicerad:
Uppdaterad:

Elefant attackerade familjens safaribil

Av: Lina Törnqvist

Publicerad:
Uppdaterad:

Familjen Sangemarks safaritur blev oväntat dramatisk när de fick se en av elefanterna på lite väl nära håll.

Elefanten gick till attack mot deras bil och försökte sedan välta bilen bakom.

– Vi gick från glädje till skräck, säger Viktor Sangemark.

Viktor Sangemark, 21, är på semesterresa med familjen i Hikkadua på Sri Lanka. Under en safari i Yala nationalpark gick en av elefanterna plötsligt till anfall mot deras bil.

Stack in huvudet i bilen

Familjen hade tittat på elefanten ganska länge när den plötsligt började röra på sig.

– Jag tog fram kameran för att ta kort, men då märkte vi att den stirrade på oss jättehårt och började lyfta snabeln. Sen började den springa mot oss, säger Viktor Sangemark.

Elefanten var först på väg mot deras bil, men chauffören hann starta och börja köra därifrån. Då siktade den istället in sig på bilen bakom.

– Den stack in huvudet, snabeln och betarna på den sidan av bilen där folk satt. De var tvungna att kasta sig till andra sidan.

– Sen började den vicka på bilen och försökte välta den. Man såg att föraren fick panik. Han gasade så mycket han kunde men bakhjulen slirade och det fick elefanten att åka med i sidled, säger Viktor, som fångade hela händelseförloppet på film.

”Från glädje till skräck”

En röd väska kastades ut för att avleda elefanten och ingen ska ha kommit till skada. Men händelsen var ändå omskakande, även för familjen Sangemark.

– Vi gick från glädje till skräck. Vi trodde att bilen skulle välta. Enda instinkten var att skrika till föraren att köra därifrån.

– Det kändes overkligt, det var först senare på dagen som man förstod att det kunde gått riktigt illa, säger Viktor Sangemark.

Publicerad:
Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN