Snart kan du ”hjärta” kommentarer på Insta

NYHETER

Känns det oskönt att ditt ex, din chef eller svärföräldrarna följer allt du gör?

Snart kan du diskret plocka bort dem som följare på Instagram, utan att behöva blockera dem.

Du kommer också kunna gilla enskilda kommentarer med ett hjärta.

Inom kort blir det möjligt för alla Instagrams 500 miljoner användare att helt stänga av kommentarsfunktionen. Det ska även gå att plocka bort enskilda följare utan att de får veta det, rapporterar The Washington Post.

Funktionen kommer vara tillgänglig för användare som har en privat profil där följarna måste godkännas för att kunna se innehållet. Förut har användarna bara kunnat blockera oönskade följare, en handling som kan uppfattas som dramatisk.

Känner du igen dig i dilemmat ”vill visa att jag läst kommentaren – men det känns överdrivet att kommentera tillbaka”? Inom de kommande veckorna ska kommer du kunna gillamarkera enskilda kommentarer med ett litet rött hjärta, precis som inläggen.

Syftet är att skapa "en mer välkomnande atmosfär", skriver Instagramchefen Kevin Systrom på företagets sajt. Han skriver att företagets ambition med de nya funktionerna är att Instagram ska vara en positiv plats där användarna känner att de kan uttrycka sig fritt.

Därför följer Instagram nu exempel från andra sociala medier och vidtar nya åtgärder för att hindra trakasserier och elaka kommentarer.

I september fick Instagrams användare möjlighet att filtrera kommentarerna genom att ange oönskade nyckelord. Nu kan du stänga av möjligheten att kommentera helt. Om du lägger upp en bild som du vill att dina följare ska kunna kommentera går det att justera – då trycker på de tre punkterna bredvid inlägget.

ARTIKELN HANDLAR OM

Instagram