Berlinterroristens mamma: Inom honom bor en hemlighet

avLinnea Järkstig

1 av 5

Berlinterroristen Anis Amri sköts i går ihjäl i Milano efter att han dagar tidigare mejat ner folk på en julmarknad.

Nu talar hans mamma ut.

– Inom honom bor en stor hemlighet. De dödade honom och begravde hemligheten med honom, säger Nour El Houda Hassani till AP.

Nour El Houda Hassani, Berlinterroristen Anis Amris mamma, sörjer efter att hennes son dödats av polis i utkanten av Milano i går.

Nu är hon rädd för att världen aldrig kommer att få svaret de väntat på: Varför rammade han julmarknaden i Berlin med sin lastbil? Något som dödade tolv personer och skadade tiotals.

– Inom honom bor en stor hemlighet. De dödade honom och begravde hemligheten med honom, säger hon i en intervju med AP.

”Ta hit hans kvarlevor”

Mamma Nour El Houda Hassani ber nu för att hennes sons kvarlevor ska föras hem till henne. Hem till familjens tunisiska hemstad Oueslatia för att han ska få sin sista vila.

– Jag vill ha sanningen om min son. Vem stod bakom honom? säger hon.

Även Anis Amris bror träffar AP för att berätta. Han gråter när han säger:

– Min bror är död. Ta hit hans kvarlevor, bara ett finger, och jag kommer att lägga det i min ficka... De dödade honom när han fortfarande bara var misstänkt. Varför?

Rammade julmarknad med lastbil

Amri, 24, dödades av polisen i Milano tidigt på fredagen i en skottlväxling med polisen. Detta efter att han varit efterlyst i hela Europa sedan han i måndagskväll rammade en välbesökt julmarknad i Berlin.

Fingeravtryck från honom har hittades i lastbilen vilket ledde till en intensiv polisjakt efter 24-åringen i Tyskland och i flera andra europeiska länder.

ARTIKELN HANDLAR OM