25-åring åtalas för att ha slagit flera poliser

Den 25-årige mannen åtalas nu för 13 olika brott.
Den 25-årige mannen åtalas nu för 13 olika brott.

25-åringen tog strypgrepp på en polis och misshandlade därefter sin pappa.

En dryg månad senare slog och sparkade han två poliser till.

Nu har åtal väckts mot honom i Malmö tingsrätt.

Åtalet mot den 25-årige mannen rör inte mindre än 13 olika brott som inträffat under sommaren.

Efter att ha bråkat med sina föräldrar under en längre tid eskalerade allting i mitten av juni. Under misstänkt påverkan av narkotika krossade 25-åringen en fönsterruta med en sten på sitt föräldrahem, vilket ledde till att föräldrarna tillkallade polis.

Mannen fördes till arresten men vägrade därefter att lämna ett blodprov. Flera poliser försökte då hålla ner mannen, så att han kunde ta provet, men han svarade då med att slå en av poliserna samt att ta ett strypgrepp på honom.

Nacksving på pappan

25-åringen har själv erkänt att han gjort våldsamt motstånd men nekar till våld mot tjänsteman. Att han agerade som han gjorde beror enligt mannen på hans rädsla för sprutor samt för att hans huvud skulle slås i marken.

Efter att mannen släppts från arresten begav han sig åter till sina föräldrars bostad.

Enligt föräldrarna tog han då en yxa och började slå sönder bostaden för att kunna ta sig in. Väl inne i huset kastade han saker och ting, slog sin pappa med en bräda och svingade ner pappan på golvet.

– När han är här inne på golvet så tar han tag i mig och drar mig runt så fötterna är uppe i luften. Jag slog i sidan av ryggen och huvudet. Benen kom efter. Jag är glad att jag inte fick en spik från en bräda i ryggen, har pappan berättat i förhör.

”Ville göra oss illa”

Fadern har vidare berättat att sonen riktade dödshot mot honom i samband med händelsen, varpå polis anlände till platsen och kunde omhänderta 25-åringen igen. Han har själv nekat till brotten.

En dryg månad senare stoppades mannen för misstänkt drograttfylleri. När 25-åringen togs ut ur bilen började han agera våldsamt och gick till attack mot de båda polismännen.

De fick motta slag och sparkar i ansiktet med effekten att de båda poliserna började blöda.

– Jag uppfattade inte hans agerande som att han ville komma därifrån eller var rädd. Utan han angrep oss för att angripa oss. Han gjorde detta för han ville göra oss illa, har en av poliserna berättat i vittnesförhör.

Plantor i bilen

Flera vittnen såg händelseförloppet och ingrep för att hjälpa poliserna.

Mannen har själv förklarat slagen och sparkarna med att en av poliserna log mot honom efter att han förklarat att 25-åringen skulle behöva ta urin- och blodprov.

I mannens bil hittades också två stycken cannabisplantor.

Förutom de redan nämnda brotten ska mannen under samma tidsperiod ha förstört en list i en av arrestcellerna i Malmö.

Mannen står nu åtalad för tre fall av ringa narkotikabrott respektive skadegörelse, två fall av våld mot tjänsteman respektive våldsamt motstånd samt ett fall av rattfylleri, olaga hot och misshandel.

Publisert:

LÄS VIDARE