Topp-vd åtalas för Södermalmsmord

En man i 50-årsåldern greps i augusti misstänkt för att ha mördat sin sambo i en lägenhet på Södermalm i Stockholm.

Mannen var vd för ett bolag som omsatte hundratals miljoner kronor. Nu åtalas han.

– Jag tror faktiskt att han inte minns, säger kammaråklagare Christina Voigt.

Larmet kom vid lunchtid den 21 augusti förra året. När polisen kom till lägenheten på Ringvägen hittades den döda kvinnan. Mannen, som är i 50-årsåldern, greps blodig och var själv skadad.

– Den tilltalade mannen förnekar brottet men säger att han inte har något minne av händelsen. Vi har därför lagt pussel med hjälp av framförallt teknisk bevisning för att utröna vad som har hänt, säger kammaråklagare Christina Voigt i ett pressmeddelande.

I samband med händelsen anmälde polisen sig själva för tjänstefel, eftersom det tog över två timmar från att de larmades tills att gärningsmannen greps. Åklagaren har byggt sitt åtal på teknisk bevisning.

– Det har varit samspel av olika omständigheter som har hittats i lägenheten. Allt från knivar och blod, till hur saker och ting varit placerade, säger Christina Voigt till Aftonbladet TV.

Kammaråklagaren säger att hon inte ifrågasätter mannens utsago, att han inte minns vad som hänt.

– Det som försvårat är att vi fått gå andra vägar för att få fram ett händelseförlopp.

Mannen ska ha sökt psykiatrisk vård dagen före mordet.

Företaget där direktören jobbar har en omsättning i hundramiljonersklassen och har gått starkt framåt med honom vid rodret. Förra året var han med och inledde ett affärssamarbete med en av Sveriges mest kända influencers. Han själv deklarerar för en inkomst av tjänst på drygt 2,5 miljoner.

Mannen har hela tiden nekat till brott.

”Hon ville att alla skulle må bra”

Den döda kvinnan levde ihop med mannen och är från Norge.

Hennes vänner har tidigare berättat om sorgen för VG:

– Hon ville alltid att alla skulle må bra. Hon var så stöttande och hyllade alltid alla. Det var mycket glädje kring henne, säger hon till VG.

Publisert:

LÄS VIDARE