Tips på Malmöpärlor visas i utomhusguide

Av: Robert Rosén

Publicerad:
Foto: DAVID SCHMIDT

Småföretagare i Malmö ska nu få hjälp via digitala skärmar.

Via tips från Malmöbor dyker verksamheter upp i en form av utomhusguide.

– Vi har inspirerats av det engagemang som finns hos allmänheten, säger Karolina Israelsson, PR & Communications Manager vid Clear Channel.

Flera initiativ för att hjälpa småföretagare som kryper på knäna har upprättats i Malmö. Aftonbladet har bland annat berättat om hemsidan Your Local Hero som säljer digitala presentkort och Take Away Skåne som uppmuntrar till att köpa hämtmat.

Medieföretaget Clear Channel har nu också dragit igång med en kampanj för att uppmana Malmöborna till att ge tips på sina lokala favoriter - oavsett om det gäller butiker, restauranger eller andra företag.

Inspirerande engagemang

Genom att invånare sms:ar in tips om en verksamhet som de vill uppmuntra folk till att besöka eller handla digitalt av dyker de upp på Clear Channels digitala skärmar runt om i staden.

– Vi har inspirerats av det engagemang som finns hos allmänheten och vill ge en ännu större möjlighet att stötta de lokala favoriter man har. Men samtidigt också ge mindre verksamheter, som kämpar just nu, större uppmärksamhet, säger Karolina Israelsson, PR & Communications Manager.

Initiativet drog igång i torsdags, och för en obestämd tid framöver kan Malmöborna ta del av utomhusguiden på skärmar i staden.

Så länge behov finns

– De kommer vara så länge som det finns ett behov. Det är syftet med att vi gör det - att hjälpa så många som möjligt.

Hur har intresset varit?

– Det är jättekul, för vi startade ju i går och vi har redan fått många sms. Vi kommer uppdatera löpande med nya tips på skärmarna, efterhand som att de kommer in.

ANNONS

Storsäljare

Malmö

Köp en deal, spara upp till 90%

Publicerad: