Corona – så kan pandemin skada demokratin i världen

PODD Experter varnar för att auktoritära makter flyttar fram sina positioner i krisens spår
 
Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify
 
Eller ⬇️ Klicka på PLAY-knappen

Av: Marcus Ulvsand

Publicerad:
Uppdaterad:

Världen över så stänger land efter land ner för att försöka få kontroll över spridningen av det nya coronaviruset. Undantagstillstånd införs, militär patrullerar på gatorna, folk förbjuds från att gå ut samtidigt som parlament efter parlament ges ökade befogenheter för att kunna agera snabbt när sjukdomen sprider sig.

Det har beskrivits som den största samhällskris vi stått inför under efterkrigstiden – men det beskrivs också som ett stresstest för demokrati och mänskliga rättigheter – ett test som vissa demokratier inte verkar överleva.

I det här avsnittet av Aftonbladet Daily pratar vi med Staffan Lindberg, professor i statsvetenskap, för att reda ut varför coronaviruset verkar bana väg för auktoritära krafter. Programledare: Marcus Ulvsand

Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify

Aftonbladet Daily är en daglig podcast som sammanfattar och fördjupar aktuella nyhetshändelser och samtidsfenomen. Varje vardag intervjuar vi experter och reportrar för att ge en lite större bild av de nyheter som dominerar flödet.

Avsnitten släpps 04.00 varje morgon och man kan prenumerera i alla podcast-appar som till exempel Podcaster, Spotify eller Acast. Om man följer Aftonbladet i sin smarta högtalare kan man dessutom få Aftonbladet Daily direkt i sitt nyhetsflöde. Aftonbladet Daily görs av Marcus Ulvsand och Jenny Ågren.

 
Prenumerera på Aftonbladet Daily:
 På iTunes
 På Acast
 Spotify
 Via RSS


Mer från Aftonbladet Daily

Publicerad: