Aftonbladet Daily

Larmet: Värsta humanitära krisen sedan inbördeskriget startade

PODD Senaste veckornas offensiv i Idlib-provinsen har drivit 800 000 människor på flykt
 
Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify
 
Eller ⬇️ Klicka på PLAY-knappen

Av: 

Marcus Ulvsand

NYHETER

Det har gått nio år sedan Syrien kastades in i ett blodigt inbördeskrig – ett krig som krävt runt 380 000 liv och som drivit över 13 miljoner människor på flykt. 

Under de senaste tre månaderna har striderna intensifierats igen – strider som drivit 800 000 människor på flykt i det som heter Idlib-provinsen. Trots en nioårig historia av blodiga strider beskriver hjälporganisationer de senaste månadernas utveckling som den värsta humanitära krisen sedan inbördeskriget startade.

De nya striderna beskrivs av många experter som den Syriska arméns sista strid – så, vad handlar egentligen den här offensiven om? Det reder vi ut i podden Aftonbladet Daily, tillsammans med vår utrikesreporter Nivette Dawod.

Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify

Aftonbladet Daily är en daglig podcast som sammanfattar och fördjupar aktuella nyhetshändelser och samtidsfenomen. Varje vardag intervjuar vi experter och reportrar för att ge en lite större bild av de nyheter som dominerar flödet.

Avsnitten släpps 04.00 varje morgon och man kan prenumerera i alla podcast-appar som till exempel Podcaster, Spotify eller Acast. Om man följer Aftonbladet i sin smarta högtalare kan man dessutom få Aftonbladet Daily direkt i sitt nyhetsflöde. Aftonbladet Daily görs av Marcus Ulvsand och Jenny Ågren.

 
Prenumerera på Aftonbladet Daily:
 På iTunes
 På Acast
 Spotify
 Via RSS

ANNONS EXTERN LÄNK

Glöm inte solskydd! Handla SPF, munskydd och allt för sommaren hos MEDS.

MEDS


Mer från Aftonbladet Daily

Publisert:

LÄS VIDARE

Frankrike skickar fler soldater till Sahel

ÄMNEN I ARTIKELN

Aftonbladet Daily

Aftonbladet podcast

Idlib

Syrien