Publicerad:

Bilder på utmärglad elefant upprör

Av: Nicole Gustafsson

Publicerad:

Den elefanten Tikiiri har fått stor uppmärksamhet runt om på sociala medier.

Bilderna visar hur det 70-år gamla djuret tvingas med i en parad trots sitt hälsotillstånd.

Nu har flera djurvänner engagerat sig för att hjälpa Tikiiri.

Bilder på elefanten Tikiiri har fått många djurvänner att protestera och agera. Tikiri är en av 60 elefanter som tvingas gå flera kilometer varje dag under en parad som sker i Sri Lanka, något Danska TV2 rapporterat om.

Paraden är en del av festivalen Esala Perahera där elefanter kläs i stora dräkter för att sedan marschera genom flera av landets städer. Turen startar tidigt och slutar sent, och sträckan kantas av fyrverkerier, raketer och rökmoln.

Organisationen Save Elephant tog en bild på den utmärglade Tikiiri och delade på sociala medier. Något som fått många djurvänner att engagera sig för att hjälpa henne.

1 av 3 | Foto: Save Elephant Foundation/Facebook

”Inger ser tårarna”

Enligt Lek Chailert, som är grundare av Save Elephant Foundation, spänns elefanterna fast i korta kedjor för att tvinga de gå långsamt i paraden. ”Ingen ser tårarna i Tikiiris ögon” skriver Chailert i ett inlägg på Facebook.

Efter att inlägget spridits på sociala medier har många djurvänner engagerat sig i hur Tikiiri blir behandlad. Något som gjort att festivalen backat och låter Tikiiri slippa delta i festivalen.

Publicerad:
Publicerad: