Var gifta i över 60 år – dog samma dag

avClaes Olsson

Publicerad:
Foto: AP/TT
Jack och Harriet träffades 1955.

Efter nästan 65 år som gifta dog paret Jack, 86, och Harriet, 83, på äldreboendet. Paret höll hand in i det sista och båda somnade in samma dag.

De vägrade låta döden skilja dem åt.

Jack och Harriet Morrisons sängar hade placerats intill varandra inför parets sista timmar tillsammans. Den 11 januari somnade båda in på ett äldreboende i den amerikanska delstaten Missouri.

– Jag är ledsen. Men jag vet att de får ro och att de är tillsammans igen. Deras kärlek är verkligen en riktig historia, säger syskonbarnet Sue Wagener, som växt upp med paret, till nyhetsbyrån AP.

Foto: AP/TT
Bara sex månader efter första dejten gifte sig paret.

Gifte sig nästan direkt

På Halloween 1955 gick Jack och Harriet på sin första dejt. Ett halvår senare var de gifta.

– De gick till en liten diner och från den dagen skildes de aldrig åt, säger Sue Wagener.

Paret drev ett bussbolag tillsammans och uppfostrade både Sue och sina två söner. De var aktiva i den filantropiska orden Moolah Shriners och reste världen över.

För ett år sedan föll Harriet illa när hon rastade hunden. Hon bröt höften och fick flytta in på ett äldreboende. I september skadade sig Jack med. Han föll och bröt nacken, och fick även han ett rum på boendet.

Somnade in bredvid varandra

Om dagarna vilade de tillsammans. Den ena satt i rullstol, den andra låg i sängen och de höll alltid hand.

Den 10 januari anade personalen att Harriet var på väg att dö. Sue fick frågan om de fick flytta över Jacks möbler till Harriets rum så att paret kunde vara tillsammans in i det sista. Givetvis, blev svaret.

Dagen därpå somnade båda in i varandras sällskap.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Kärlek

Missouri