Misstänkta mordbrännaren har lämnat spår

1 av 2 | Foto: Patrick Persson
NYHETER

Natten mot fredag brann det för tredje natten i rad i Vellinge och polisen misstänker att bränderna är anlagda.

Därför extra bevakning satts in.

I dag hölls en presskonferens för att informera om läget.

– Situationen är ytterst ansträngd. Vi har släppt mycket resurser till Göteborg, säger Ewa-Gun Westford presstalesperson hos polisen region Syd, till KvP.

I torsdags brann skånelängan Lindegården ner i Vellinge och i går eldhärjades ett ofärdigt femvåningshus i kommunen. Även tidigare i september har byggnader i Vellinge utsatts för vad man tror är anlagda bränder. Polisen misstänker att det finns samband mellan bränderna och sätter in extra bevakning.

Kommunen har också kallat in extra väktare. I nuläget har polisen ingen misstänkt gärningsman. Vissa spår har dock upptäckts. Enligt KvP rör det sig om vissa ”likheter” mellan bränderna.

– Det finns för närvarande ingen misstänkt, men vi anar framgångsfaktorer. Det finns lite teknisk bevisning. Men det är ett känsligt läge, säger Ewa-Gun Westford, presstalesperson på polisen region Syd, till KvP.

Merparten av lokalerna som antänts ägs av Vellinge kommun som har kallat in fler väktare som säkerhetsåtgärd. I nuläget finns det dock inget känt hot mot kommunen.

Göteborg slukar resurser

Sex utredningar om misstänkt mordbrand alternativt grov mordbrand är upprättade. På grund av att resurser omdirigeras till Göteborg med anledning av demonstrationerna under bokmässan i helgen är situationen ansträngd menar polisen i region Syd.

– Situationen är ytterst ansträngd. Vi har släppt mycket resurser till Göteborg, säger Ewa-Gun Westford till KvP.

ARTIKELN HANDLAR OM

Vellinge

Bränder