Malmö

Flera mystiska misshandelsfall – människor släpas efter bilar

Av: 

Emma Lindström

August Håkansson

Josefin Silverberg

NYHETER

Polisen i Skåne har fått in tre anmälningar om misshandelsfall där personer har släpats efter bilar – på ett dygn.

Enligt polisen är det mycket farligt – och syftet verkar vara att orsaka skada.

– Vi har inte kunnat se något annat syfte än själva misshandeln, säger Nils Nordling, presstalesperson vid polisen i Malmö.

Conny Andersen, 28, släpades hundra meter innan han föll till marken.

– Kroppen var i chocktillstånd, säger han till Aftonbladet.

Polisen i Malmö och Lund utreder tre fall där personer har släpats efter bilar av okända gärningsmän. Polisen rubricerar ärendena som misshandel.

Händelseförloppet har i samtliga fall varit att en bil stannar, någon i bilen ropar till en förbipasserande och frågar om vägen och när personen kommer fram till fordonet greppar man tag i den förbipasserande, startar bilen och börjar köra. Efter en bit släpper gärningsmännen personen.

– Vi får förutsätta att det rör sig om minst två personer. En som kör bilen och en som inleder konversationen, säger Nils Norling, presstalesperson vid polisen i Malmö.

Tre personer utsatta

Det första fallet som polisen känner till var under natten till tisdagen. Vid 01-tiden blev en person släpad efter en bil på Sölvegatan i Lund. Senare samma dygn, vid 17.45, utsattes en annan person för samma sak på samma plats.

Det tredje fallet skedde i Malmö på Carl Gustafs väg, vid 05.30 på onsdagen. Då var Conny Andersen, 28, på väg hem från stationen Triangeln med sin sambo när två killar i en bil stannade och frågar om vägbeskrivning.

– När den ena sträckte fram handen för att ge ett handslag som tack, grep han tag om hela min arm och körde iväg, säger Conny.

Var i chock

Först trodde han att det var ett skämt och att killen snabbt skulle släppa taget om honom. Men föraren gasade på och Conny fick svårt att hänga med.

– De började svänga med bilen så att jag skulle tappa fotfästet. Till slut kunde jag inte hålla jämn takt med bilen och ramlade. Kroppen var i chocktillstånd.

Conny Andersen uppskattar att han släpades ungefär hundra meter innan han slog i marken. De fysiska skadorna han fått är en fraktur i hälen, stora skavsår i svanken och på ryggen samt sår på armarna.

– Jag var chockad vid tillfället men mår bättre nu. Jag tycker synd om min sambo. Hon såg allt men inte kunde göra något.

Han berättar om det som hänt honom så att inte andra ska råka ut för samma sak.

– Det som de gör är fruktansvärt.

Misshandeln är syftet

Polisen misstänker att det rör sig om samma gärningsmän som ligger bakom det här.

Det verkar inte finnas någon anledning till att gärningsmännen utsätter okända personer för det här – utöver att orsaka skada. Offren har inte blivit rånade eller utsatta för annat våld.

– Vi har inte kunnat se något annat syfte än själva misshandeln. Jag vet inte om man tycker att det man håller på med är någon kul grej som egentligen är livsfarlig, eller om man vill skada någon, för det är det man gör, säger Nils Nordling.

Polisen har signalement på personerna men vädjar ändå om allmänhetens hjälp. Man misstänker att fler kan vara drabbade.

– Vi hoppas att de finns vittnen till det här som antingen sett något på avstånd eller på nära håll. Vi kan inte utesluta att ytterligare någon drabbats och kanske lyckats slita sig loss, säger Nils Norling.

Personer som har information att lämna uppmanas att höra av sig till polisen på 114 14.

ANNONS EXTERN LÄNK

Nu startar sommarrean hos Åhléns – 50 % rabatt på kläder och inredning

Åhlens

Publisert:

Aftonbladet

/

Nyheter

/

Malmö

LÄS VIDARE

19-årig man anhållen för bilsläpningar

ÄMNEN I ARTIKELN

Malmö

Lund

Bilar

Brott