Maria hittade personen i gångtunneln: ”Var fruktansvärt”

NYHETER

Tidigt på onsdagsmorgonen hittades en ung person medvetslös utomhus i Skellefteå. Polisen misstänker brott men är mycket förtegna.

Maria, 51, var ute med hundarna när hon hittade personen i tunneln.

– Hundarna kände direkt att det inte stod rätt till, säger hon till Aftonbladet.

Foto: Privat
Maria från Skellefteå var på promenad med sina hundar när hon hittade personen.

Det var strax efter halv 5 på onsdagsmorgonen som Maria, 51, från Skellefteå var ute med sina fyra hundar, Kelly, Molly, Paddy och Theo.

Morgonpromenaden med hundarna är vanligtvis mycket stillsam med knappt några människor ute.

Maria reagerade därför med misstänksamhet när hon såg något som låg i den mörka gångtunneln i närheten av bostaden.

– Jag hann tänka så otroligt många tankar under de 10 meterna fram. Först trodde jag att det var en sopsäck, sedan en jacka som någon tappat. Sen trodde jag att den var en skadad hund tills jag insåg att det var en människa, berättar Maria och tillägger att hon då blev riktigt rädd.

Personen var barbent

Maria började ropa på personen men fick ingen respons. När hon försökte gå närmre märkte hon att hundarna började reagera kraftigt.

– De blev vansinniga och började bråka med varandra. Det har aldrig hänt förut.

Maria tvingades att backa men hann se att personen som låg på marken var en ung person som var barbent och skakade med kroppen.

– Jag hade jacka på mig och frös och tänkte bara; snälla, lilla människa. Hur länge har du legat där? Det är ju svinkallt ute.

Maria: Vill veta vad som hänt

Maria ringde 112 och gick sedan upp till stora vägen för att möta upp ambulansen som var snabbt på plats och tog hand om personen.

Maria gick därefter hem med hundarna och åkte sedan till jobbet. Det var först när hon kom hem som hon såg de stora avspärrningarna och fick höra att polisen misstänkte att personen hade utsatts för ett brott.

– Min första tanke när jag såg personen var att denne varit ute och sprungit och fått ett epilepsianfall. Men nu när polisen misstänker brott så vill man ju veta vad som har hänt och om personen lever.

”Hundarna kände direkt att något var fel”

Maria som varje dag passerar samma ställe säger att hon är tveksam till om hon kommer fortsätta passera tunneln innan hon vet vad som hänt.

– Det var en fruktansvärd upplevelse och visst känner jag en rädsla. Jag går ju här varje dag och hundarna kände direkt att det inte stod rätt till.

– Det var därför de reagerade så starkt.