Misstänkt gruppvåldtäkt av 16-årig flicka i Värmland

avPer Arnsäter

Publicerad:
Uppdaterad:

En 16-årig flicka ska enligt polisen ha blivit utsatt för en gruppvåldtäkt i Kilstrakten i Värmland natten mot söndagen.

Fyra unga män har gripits – våldtäkten ska ha skett i en koja där det ska ha varit fest, vilket nwt.se var först att berätta om.

Flera våldtäkter har anmälts i Värmland det senaste dygnet.

Det var vid tvåtiden natten mot söndagen som en kvinna anmälde att hon blivit våldtagen av flera män.

– Det är en ung tjej som varit tillsammans med de här fyra killarna. De har hjälpts åt att genomföra en våldtäkt, enligt henne är de alla inblandade på något sätt, säger Stefan Söderberg på polisens kriminaljour.

– De har tagit sig till platsen gemensamt och i samförstånd men sen har de utnyttjat henne på den här festen eller vad vi ska kalla det.

Söderberg säger att det var alkohol inblandat och att tjejen och de fyra unga männen ska ha träffats vid en ”koja” eller ”vindskydd”. Det ska inte ha varit några andra personer på platsen. Enligt polisen är flickan i 16-årsåldern. Männen är mellan 17 och 22 år gamla.

Våldtäkten anmäldes vid tvåtiden natten mot söndagen. Flickan fördes till sjukhus för undersökning men hon ska inte ha blivit fysiskt skadad.

Alla männen anhållna

Tre av männen greps på platsen och den fjärde greps några timmar senare vid sin adress, uppger polisen. Under söndagen har alla fyra anhållits efter beslut av åklagare.

– De är på sannolika skäl misstänkta för grov våldtäkt. Det är inget nu som pekar på att det är en gruppvåldtäkt enligt åklagaren, säger Annika Collin på Åklagarmyndighetens pressjour till TT.

Söderberg vill inte gå in på vad männen säger i förhör. Han uppger att fler förhör ska hållas med de inblandade och en teknisk undersökning av platsen är påbörjad.

Fler våldtäktsanmälningar

Tidigare på kvällen anmäldes ytterligare två våldtäkter i Värmland. En kvinna ska ha blivit våldtagen av en man som greps och senare anhölls. Ytterligare en våldtäktsanmälan ändrades sedan till sexuellt ofredande. Det ska vara en man som sexuellt ofredat några killar.

På söndagen anmäldes ännu en våldtäkt i Värmland. Enligt Söderberg hade ingen gripits för det när Aftonbladet pratade med honom vid 15-tiden.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM