Hittade vigselring i sanden – efterlyser svenskt par

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 2

NYHETER

Julie Dass familj hittade en vigselring i guld på stranden i Gran Canaria. Nu efterlyser hon de svenska ägarna via ett uppmärksammat Facebookinlägg.

– Om någon kan bekräfta gravyrens datum vet vi att det är deras ring, säger Julie.

Det var i söndags eftermiddag när den brittiska familjen Dass badade vid stranden Playa de Taurito på Gran Canaria som de gjorde ett speciellt fynd. Barnen Jessica och Nathan lekte i sanden när de plötsligt såg något som blänkte. De grävde vidare och hade strax blottlagt en gnistrande guldring.

– När jag och min make Dean kom upp ur vattnet var barnen alldeles uppspelta och sade att de hade hittat en ring, berättar mamman Julie Dass för Aftonbladet.

Skyddades av sanden

Ringen, som hade legat begravd några centimeter under sanden, var i guld med flera gnistrande hjärtan som dekoration. Insidan av ringen är graverad med namnen ”Andreas & Ulrika”, angivelsen ”Schalin 18k 2.4” och ännu ett hjärta. Graverat på ringens insida finns även ett datum. Julie tror att ringen är av Schalins modell ”Norrsken Skimra”.

– Den kan ha legat där ett tag eftersom den är något sliten och det är sand i diamanternas fästen. Men det har inte regnat och den låg några centimeter under sanden så den har varit skyddad från solen, säger Julie.

Vill inte avslöja datumet

När familjen, som kommer från Storbritannien men bor i staden Arinaga på Gran Canaria, kom hem skrev Julie ett Facebookinlägg där hon efterlyser ringens ägare. Detta inlägg har sedan dess fått närapå 1 000 delningar av personer från flera olika länder.

– Vi hoppas att sociala medier kan hjälpa oss att hitta ringens ägare, säger Julie.

Datumet på insidan av ringen är den enda detaljen familjen inte vill avslöja, varken i Facebookinlägget eller i samtal med Aftonbladet.

– Om ett par kan bekräfta vilket datum det är så vet vi att det är deras ring, säger Julie.

Hon har mejlat alla hotell i området och kontaktat flera personer som kanske kan veta vems ringen är – inklusive juveleraren hon tror har graverat ringen. Genom namnen i gravyren listade familjen ut att paret eventuellt är från Sverige och Julie har därför mejlat några svenska par som har dessa förnamn. En svensk bröllopsfotograf har dessutom erbjudit sig att kontakta ett par hon fotat som heter så, men än så länge har inga av ansträngningarna gett resultat.

– Ulrika och Andreas verkar vara vanliga namn så det kan nog ta ett tag, säger Julie.

Använda Facebook till något bra

Hon berättar att anledningen till att de valde att efterlysa ägarna själva instället för att lämna ringen till polisen är att de är oroliga att den bara skulle arkiveras och glömmas bort.

– Vi gjorde det här valet. Här kan Facebook användas till något bra för omväxlings skull. Jag försöker även lära mina barn om ärlighet och integritet. Det här är väldigt viktigt, säger Julie Dass.

Publicerad:

LÄS VIDARE