Lavrov tackar Nordkorea för "orubbligt" krigsstöd

TT-AP

Publicerad 2023-10-19

På bilden, som tillhandahållits av Nordkorea, syns Rysslands utrikesminister skaka hand med sin Nordkoreanska motsvarighet Choe Son Hui när han anlände till Pyongyang på onsdagen.

Rysslands utrikesminister Sergej Lavrov är på besök i Nordkorea och tackade under ett möte med sin nordkoreanska motsvarighet för landets ”orubbliga” stöd till Rysslands krig i Ukraina.

Lavrov anlände i Nordkoreas huvudstad Pyongyang på onsdagen och han sade att besöket är en möjlighet att diskutera genomförandet av överenskommelser som gjorts mellan Rysslands president Vladimir Putin och Nordkoreas ledare Kim Jong Un vid de två ledarnas möte i Ryssland i september.

Det gavs inga detaljer om vad dessa överenskommelser handlar om.

Under ett möte mellan Lavrov och Nordkoreas utrikesminister Choe Son Hui sade hon att deras länder bygger ”en okrossbar vänskapsrelation” under Kim och Putins ledarskap, rapporterar Nordkoreas statliga nyhetsbyrå KCNA.

Sergej Lavrov höll också ett tal under mötet där han sade att han högt värderar Nordkoreas ”orubbliga och principfasta stöd” för Rysslands krig i Ukraina, enligt det ryska utrikesdepartementet.

I september besökte Nordkoreas ledare Kim Jong-Un Ryssland. Det toppmötet väckte farhågor i väst om att Nordkorea skulle förse Ryssland med vapen.

Förra veckan uppgav USA att över 1 000 containrar med militär utrustning och ammunition levererats från Nordkorea till Ryssland de senaste veckorna. Uppgifterna avfärdades på tisdagen av Ryssland som att ha presenterats ”utan bevis”.

.