En död och fem skadade efter skjutning i Göteborg

En man i 40-årsåldern har dött och fem personer skadats efter en skjutning utanför ett köpcentrum i Hjällbo, Göteborg.

En man i 20-årsåldern har anhållits misstänkt för mord. Händelsen har koppling till fredagens upplopp i Hjällbo.

– Det är två stora kriminella nätverk som är i konflikt. Vi har stor närvaro på platsen och risken är stor att det blir vedergällningar, säger Thomas Fuxborg på Göteborgspolisen.

En stor polisinsats pågick i Hjällbo i Göteborg efter en skjutning på en parkering vid ett köpcentrum på söndagseftermiddagen.

En man i 40-årsåldern har dött och fem personer vårdas på sjukhus. En man i 20-årsåldern har anhållits misstänkt för mord.

Händelsen har koppling till fredagens tumult då uppemot 100 personer deltog i ett våldsamt upplopp i samma område. Mängder av människor slogs på torget och 32 personer omhändertogs av polis och tre personer anhölls.

– Det är två stora kriminella nätverk som verkar i Angered och området runt Hjällbo som är i konflikt. Vi vet inte motivet bakom varken fredagens upplopp eller dagens skjutning. Vi arbetar nu med att utreda vad som varit upprinnelsen, säger Thomas Fuxborg, presstalesperson på polisen region Väst.

Stor risk för vedergällningar

Efter fredagens upplopp inledde polisen en särskild händelse för att kunna nyttja och förstärka med resurser i hela polisregionen och förhindra ytterligare brottslighet.

– Risken är stor att det blir vedergällningar. Platsen är fortfarande avspärrad för brottsplatsundersökning och vi har även flera resurser där för en trygghetsskapande insats, säger Thomas Fuxborg.

Polisen larmades till parkeringen vid köpcentrumet mitt på ljusa dagen vid klockan 13.30 då någon eller några avlossat skott. En stor polisinsats inleddes och en stor samling människor befann sig på platsen.

En man i 20-årsåldern greps och anhölls senare under dagen misstänkt för mord. Polisen utesluter inte att fler gripanden kan komma att ske och ytterligare brottsrubriceringar kan bli aktuella.

– Vi förväntar oss ytterligare brottsrubriceringar under utredningen, säger Thomas Fuxborg.

En parkering har spärrats av av polisen.
En parkering har spärrats av av polisen.

Efterlyser tips från allmänheten

Under eftermiddagen och kvällen har polisen knackat dörr i området för att söka eventuella vittnen. Polisen är angelägen om att komma i kontakt med personer som har tips eller gjort iakttagelser kring söndagens skjutning. Allmänhet kan kontakta polisen på telefonnummer 114 14.

En person skadad efter skottlossning.
En person skadad efter skottlossning.
Publisert:

LÄS VIDARE