Boris Johnson

Boris Johnson: Biden är en ”frisk fläkt”

Av: 

Rósanna Róbertsdóttir

NYHETER

Att jobba tillsammans med USA:s president Joe Biden är en ”frisk fläkt”. Det säger Storbritanniens premiärminister Boris Johnson efter sitt första möte med Biden.

Det blev ett lyckat möte när USA:s president Joe Biden och Storbritanniens premiärminister Boris Johnson träffades för första gången på torsdagen. De undvek den potentiellt svåra frågan om Nordirland och verkar ha kommit väl överens, rapporterar Sky News.

De två ledarna träffades i Carbis Bay i England, före veckans G7-möte.

– Det är underbart att lyssna på Bidens administration och på Joe Biden, för det finns så mycket de vill göra tillsammans med oss, från säkerhet, till Nato, till klimatförändringarna, sa Boris Johnson till Sky News efter mötet.

Det är ämnen som Joe Biden och Donald Trump har kraftigt skilda perspektiv kring.

Boris Johnson och Joe Biden möttes i Carbis Bay i England på torsdagen.

”Samförstånd” mellan Storbritannien, USA och EU

Ett samtal som potentiellt kunnat bli ansträngt var frågan om Nordirland post Brexit. Men den frågan verkar de båda ledarna ha sett till att undvika, och Boris Johnson hyllar ”samförståndet” mellan Storbritannien, USA och EU kring att bevara Långfredagsavtalet.

– Vad jag kan säga är att Amerika, USA, Washington, Storbritannien – plus EU – har en sak vi absolut alla vill göra; det är att upprätthålla Långfredagsavtalet och se till att vi håller balansen i fredsprocessen igång, sa Boris Johnson.

Mötet mellan ledarna kommer efter att Joe Bidens administration ska ha anklagat Boris Johnssons regering för att elda på ett redan ansträngt läge mellan Storbritannien och EU, kring införandet av Nordirlandprotokollet.

”Samtalen var jättebra, de pågick länge”

Storbritannien tog emot ett formellt diplomatisk klagomål från USA i frågan men nu menar Downing Street att Joe Biden och Boris Johnson är i ”total harmoni” i frågan.

Mötet mellan de två ledarna varade cirka en timme och 20 minuter, och efter samtalet sa Boris Johnson: ”Samtalen var jättebra, de pågick länge, vi täckte ett enormt antal ämnen.”

ANNONS

Nu kan du fynda bland Muminmuggar till rabatterade priser hos Nordic Nest!

Extern länk från Nordic Nest

Gå till butiken

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Boris Johnson

Joe Biden

Donald Trump

Nordirland

Storbritannien