Tretton covidpatienter döda i sjukhusbrand

TT-Reuters

Publicerad 2021-04-23

Ett fältsjukhus för att vårda covid-19-patienter sätts upp i Bombay i Indien.

Minst 13 personer har omkommit i en sjukhusbrand i utkanten av Bombay i Indien. Branden inträffade strax före gryningen på fredagen.

Landet rapporterar också ytterligare rekordnivåer både i antalet nya smittade och nya dödsfall.

Fyra patienter som var inlagda på samma avdelning kunde räddas och föras över till andra avdelningar, enligt brandkåren.

Indien brottas med en omfattande våg av coronaviruset, där mer än 330 000 nya fall hade registrerats under 24 timmar på fredagen. Det är ytterligare en dygnsrekordnotering, för andra dagen i rad. Under dygnet avled ytterligare 2 263 personer med covid-19, även det rekordmånga.

Totalt har antalet smittade sedan pandemin startade nu passerat 16 miljoner i landet, och antalet döda är nästan 187 000.

Brist på ambulanser, sjukhusbäddar, medicin och syrgas tvingar indier med sjuka anhöriga att köra från sjukhus till sjukhus på jakt efter en ledig plats.

Den omfattande spridningen har fått flera länder att stoppa flyg från Indien.

Kanada stoppar resor från Indien och Pakistan i 30 dagar. 20 procent av de internationella resenärer som kommer till Kanada är indier, men de står för 50 procent av de som har testat positivt för coronaviruset på flygplatserna.

– Genom att ta bort direktresor från de här länderna får folkhälsoexperter tid att utvärdera den pågående epidemin från regionen, säger Kanadas hälsominister Patty Hajdu.

Storbritannien stoppar också de flesta resorna från Indien, liksom Förenade arabemiraten.

ANNONS