Region Bergslagen

Polisens juleljusshow gör succé: ”Krävde lite trickfilmande"

Av: 

Simon Krona

NYHETER

OBS! SLÅ PÅ MAX BAS OCH LJUD! Det var budskapet på polisen och räddningstjänsten i region Bergslagens sociala medier när de bjöd på en annorlunda ljusshow.

Fyra polisbilar, en brandbil, en kamera samt Basshunters version av Bjällerklang. Det var vad som krävdes för att polisens presstalesperson Lars Hedelin skulle kunna skapa juleljusmagi.

Hur gick ni till väga?

– Först måste man handplocka lite musikaliska kollegor som kan blinka i takt.

Jaså?

– Nej, det krävde lite trickfilmande om jag ska vara ärlig. Först får man spela in ljuskombinationerna, det gjorde jag och en kollega. Man fick gå runt och tända och släcka, tända och släcka. Och sen får man klippa ihop det. Så det är i redigeringen synken sitter.

Hur kom ni på idén till det här?

– Vi har ju varit lite avundsjuka på flygvapnet som har en fantastisk julgransformation de flyger runt med. Förra året var vädret så dåligt att de inte kunde komma. Så då samlade vi ihop ett gäng brandbilar och polisbilar och åkte i julgransformation och filmade det med drönare. Och nu började folk undra ”vad blir det i år då?”.

Så då kom ni på ljusshowen.

– Det var en brandstation i Finland som gjort en liknande video med en annan låt för några år sedan.

Vad hoppas ni uppnå med videon?

– Folk blir ju glada av att se det här. Vi har lagt ut det på våra tre Facebook-konton och det är tusentals delningar och hundratals kommentarer på varje inlägg.

Varför tror du att videon har fått sådant stort genomslag?

– Polisen är ju en auktoritär myndighet och uppfattas kanske som lite fyrkantig och formell. Det blir en överraskningseffekt att polisen kan visa lite humor och oväntade sidor.

ANNONS

MISSA INTE CHANSEN! Nike säsongsrea med utvalda stilar upp till 50% rabatt

Extern länk från Nike SE

Shoppa här!

Publisert:

LÄS VIDARE

Poliser välkomnade helgen med dans

ÄMNEN I ARTIKELN

Region Bergslagen

Polismyndigheten

Jul

Sociala medier