Ikea

Lyxväskan är en kopia av Ikeas traditionella fraktpåse

Av: 

Jonna Claesson

NYHETER

Om du någonsin drömt om att äga en lyxversion av den fantastiska Ikea-påsen har dina böner nu besvarats. Men smakar det så kostar det.

Det franska lyxmärket Balenciaga har lanserat en ny shoppingväska. Frågan många ställer sig är om den har fått reaktionerna designern hoppades på. Det är kanske inte så konstigt med tanke på att den nästan är identisk med den svenska möbeljättens billiga shoppingpåse, skriver Today.

Den största skillnaden på dessa två väskor är priset. Lyxvarianten kostar 20 000 kronor, ungefär så mycket som det kostar att köpa möbler på Ikea till ett helt nytt vardagsrum inklusive några väskor att lägga varorna i.

”Vi är djupt smickrade”

I Balenciagas produktbeskrivning står det att lyxväskan är tillverkad av blått, rynkigt glaserat läder och bär en guldig logo. Kanske inte direkt vad Ikeashopparen är van vid.

Tyvärr går det inte att slå fast att designern faktiskt hämtat sin inspiration från Ikea, enligt Today, har de inte velat uttala sig. Men Ikea var inte sena med att berätta hur smickrade de känner sig.

”Vi är djupt smickrade av att Balenciagaväskan liknar den ikoniska hållbara blå Ikeabagen för 99 cent. Ingenting slår mångsidigheten av en stor blå bra väska!”, skrev Ikea i ett mejl till Today.

ANNONS

Nu kan du shoppa säsongens nyheter hos Ellos - trendsäkert mode för alla tillfällen!

Extern länk från Ellos

Shoppa här

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Ikea

Design