Frida, 18, fick insekt i skolmatsportionen

NYHETER

Lunchen i skolmatsalen blev en skräckupplevelse – när Frida, 18, hittade något märkligt på tallriken. Företaget som levererar maten bekräftar nu att det rör sig om en insekt.

– Jag kommer inte vilja äta mer i skolan nu, säger Frida.

1 av 2 | Foto: Privat
Frida Eriksson, 18, fick en obehaglig överraskning i maten.

På onsdagen skulle Frida Eriksson, 18, äta lunch i skolmatsalen på den gymnasieskola i centrala Stockholm där hon pluggar. Snart noterade hon och hennes kompis något märkligt på tallriken.

– Jag trodde det var rötter eller någonting, men det var någon som reagerade och tyckte det såg ut som en insekt, säger hon.

”Kändes superäckligt”

De tittade närmare på det konstiga hon hittat på tallriken – och insåg att det definitivt rörde sig om någon form av insekt.

– Vi pratade med en av de som ansvarar för maten. Hon sa bara ”fy vad äckligt”, det kändes superäckligt.

Frida har inte heller tidigare varit särskilt förtjust i skolmaten. Men det här var något utöver det vanliga – och hon är inte särskilt sugen på framtida luncher i matsalen.

– Jag var lite äcklad innan, och jag kommer inte vilja äta något mer i skolan nu. Det är tur att det är sista året nu, säger hon.

Vill kompensera Frida

Kristoffer Bereda är distriktschef för skolmat hos företaget Sodexo, som levererar mat till Frida Erikssons skola. Han berättar för Aftonbladet att det rör sig om en så kallad ”potato bug”.

Han har också varit i kontakt med Frida efter det inträffade.

– Det här förekommer i ekologisk potatis, även om det är väldigt sällsynt. Vi vill gärna ge tjejen som blivit drabbad av det här någon form av kompensation, säger han.

Vidare ska Sodexo se till att såväl leverantören som köket hos skolan håller extra koll i framtiden, så att inget oönskat kommer med i elevernas måltider. Men trots att Frida varit i kontakt med honom är hon inte helt nöjd med svaret.

– Han sa väl typ att ”det här kunde hänt hemma hos dig” och bad om ursäkt. Men jag vet inte, jag kommer inte vilja äta skolmat efter det här ändå, säger hon.

ARTIKELN HANDLAR OM