Obamas Twitter-känga och procentsmocka mot Trump

Hanterar frustration: ”genom att INTE ha ett Twitter-konto”

avTorbjörn Ek

Foto: JIM YOUNG / AFP
Barack Obama.

WASHINGTON. Barack Obama har undvikit att kritisera sin efterträdare sedan han avgick.

Men nu tycks han inte kunna hålla sig från tjuvnyp längre – och levererar också en rejäl procentsmocka.

Donald Trump öppnade sin fredagsmorgon med att retweeta ett tv-inslag från Fox News där Demokrater uttrycker förvåning över Barack Obamas miljonersättning för ett enskilt tal som han ska hålla i höst.

Men då hade Obama redan passat på ett ge presidenten ett tjuvnyp för sitt twittrande.

Det under ett framträdande på torsdagskvällen, då han enligt New York Post fick samma ersättning, 400 000 dollar, motsvarande 3,5 miljoner kronor. Det är samma lön som han hade för ett helt år som USA:s president.

Under 90 minuter intervjuades han på scenen under ett event arrangerat av mediebolaget A & E Networks, som bland annat äger tv-kanalerna History Channel och Lifetime och är delägare i Vice.

Procentsmocka

Under framträdandet gav han också Donald Trump en första känga efter att han tillträtt som president, uppger New York Post.

På frågan om hur han hanterar frustrerande situationer svarade Barack Obama:

– Till att börja med, genom att inte ha ett Twitter-konto.

Under det privata framträdandet inför publik berättade Obama också hur stolt han är över sin vårdreform, den så kallade Obamacare.

– Vårdreformen har aldrig varit mer populär. Den är till och mer populärare än den nuvarande presidenten, sa han enligt en person i publiken som CNN har pratat med.

Donald Trump har kämpat mot svikande popularitetssiffror och i en opinionsundersökning som CNN beställt tidigare i veckan gav 44 procent honom godkänt för sitt i arbete. I samma undersökning sa 47 procent att de föredrog Obamacare, medan 36 procent tyckte att Trump hanterade en ny vårdreform bra.

Svårt med kaffemaskinen

Obama har tidigare sagt att han var glad över att George W Bush inte kommenterade hans arbetsinsats när han tillträdde i Vita huset och när han i måndags gjorde sitt första offentliga framträdande sedan Trump blev president undvek han i det längsta att kritisera sin efterträdare.

I intervjun på scenen i torsdags uppges Barack Obama också ha sagt att han ännu inte har satt sig bakom ratten på en bil sedan han lämnade Vita huset och att han kämpar med att lära sig hur kaffemaskinen fungerar i familjens nya hem i Washington, skriver New York Post.

ARTIKELN HANDLAR OM