Trumps ilska efter telefonbråket: ”Hon hittar på”

NYHETER

Myeshia Johnson satt i bilen på väg till flygplatsen för att ta emot kroppen efter sin make, sergeant La David Johnson, som stupat i Niger.

Då ringde president Trump – och ska ha sagt: ”Han visste vad han gav sig in i”, enligt kongresspolitikern Frederica Wilson.

– Så säger man inte till en sörjande änka. Det är så okänsligt, säger Wilson.

Men Trump hävdar att änkan ljuger.

1 av 4
Myeshia Johnson tar emot kistan med sin döde make.

Floridapolitikern Frederica Wilson satt med i bilen när den gravida tvåbarnsmamman Myeshia Johnson i går var på väg till Miamis internationella flygplats.

Där skulle hon hämta upp kistan som maken La David Johnson, 25, skickats hem i, för att begrava maken som stupat i strid mot Boko Haram, terrorgruppen som svurit trohet till IS, i västafrikanska Niger förra veckan.

Under bilresan ringde president Donald Trump till änkan, och demokratpolitikern Wilson hörde delar av samtalet på högtalartelefon.

”Så okänsligt”

Hon har berättat för CNN att Trump bland annat ska ha sagt ”han visste vad han gav sig in i”, när han beklagade sorgen.

Något som chockade Frederica Wilson.

– Det är något du kan säga i en konversation, men så säger man inte till en sörjande änka. Det är så okänsligt, säger hon till lokalkanalen WPLG, enligt nyhetsbyrån AP.

Myeshia Johnson, som är i sjätte månaden med parets tredje barn, blev mycket upprörd av samtalet, enligt Wilson.

– Hon har precis förlorat sin make, hon hade precis fått veta att hon inte kunde ha öppen kista vid begravningen vilket gav henne mardrömslika bilder av i vilket skick hans kropp måste vara i, hur hans ansikte måste se ut, och detta är vad USA:s president säger till henne i det läget, sa Wilson till CNN.

”Bättre än tidigare presidenter”

Politikern blev så upprörd att hon bad om telefonluren för att skälla ut Trump, berättar hon vidare. Men hon fick aldrig telefonen.

Myeshia Johnson ska ha gråtit under i princip hela samtalet, tackat presidenten, och sagt hej då, enligt ABC News.

Förutom La David Johnson dödades ytterligare tre amerikaner i Niger vid striden förra veckan. De var alla i landet som del i en insats för att utbilda lokala styrkor som slåss mot Boko Haram.

Trump har kritiserats för att ha dröjt med att kontakta familjerna efter dödsfallen, och då hävdat att han är bättre på den uppgiften än tidigare presidenter.

På onsdagseftermiddagen svarade Trump på Twitter:

”Den demokratiska kongressledamoten hittade på vad jag sa till änkan till en soldat som dog (och jag har bevis). Sorgligt!”

ARTIKELN HANDLAR OM