Kusliga slutet för försvunna ökenparet – hittades döda under träd

NYHETER

I somras försvann ett ungt par under en vandring i Kalifornien.

Tre månader senare hittades kropparna under ett träd – tätt omfamnande och med skottskador.

Nu tror polisen att paret begått ett ”ömsesidigt mord/självmord” – för att undkomma en långsam och plågsam död i hettan, rapporterar AP.

Foto: National Park Service/AP
Vännerna Rachel Nguyen och Joseph Orbeso försvann under en vandring i Kalifornien för tre månader sedan.

I juli anmäldes Rachel Nguyen, 20, och Joseph Orbeso, 22, saknade efter en vandring i Joshua Trees nationalpark i Kalifornien. Efter närmare tre månaders omfattande sökning hittades till slut deras kroppar under ett träd – tätt omfamnande och med skottskador.

Upptäckten förbluffade först polisen – men en vecka efter att kropparna hittats har man nu lanserat teorin att det rör sig om ett ”ömsesidigt mord/självmord”, där Joseph Orbeso först skjutit sin vän för att sedan rikta vapnet mot sig själv.

Saknade vatten och mat

– Eftersom vi inte har några bevis, som ett skrivet meddelande, som förklarar varför skjutningen skedde kan vi bara spekulera, säger sheriffens talesperson Cindy Bachman och fortsätter:

– Men att de tycks ha ransonerat mat, saknat vatten och sökt skydd från hettan kastar ett nytt ljus över de uppenbart extrema omständigheterna.

Vännen: ”Led svårt i hettan”

Enligt en av Joseph Orbesos vänner var han och Rachel Nguyen tidigare ett par – och den förstnämnde ska ha tagit henne till nationalparken som en födelsedagspresent.

Pistolen som hittades vid deras kroppar var registrerad till Orbeso och enligt vännen Austin Young jobbade han som säkerhetsvakt – och kan ha haft med sig vapnet för att skydda sig själv och Rachel Nguyen.

– Jag tror att de gick vilse och led svårt i den 38-gradiga hettan. Deras alternativ var en långsam och plågsam död – eller en snabb sådan, säger Austin Young.

Stort ökenlandskap

I ett uttalande säger Rachel Nguyens familj att de inte hyser något agg mot vare sig ex-pojkvännen eller hans familj.

– Vi tackar Gud för att vi nu kan ge Rachel en riktig begravning, säger familjen.

Joshua Trees nationalpark består av två typer av ökenlandskap – som breder ut sig över hela 3 196 kvadratkilometer.

På sin Facebook-sida skriver nationalparkens räddningstjänst att det är lätt att hamna på villovägar om man inte är uppmärksam: ”Du kan gå en kortare vandring, tappa sikten från vägen – och plötsligt vara vilsen.”

ARTIKELN HANDLAR OM