Bilbomb dödade tioåring i Turkiet

NYHETER

Ett tioårigt barn dödades när en bilbomb detonerade i ett bostadsområde i staden Viransehir i sydöstra Turkiet, enligt statliga medier.

Ytterligare minst 17 människor har skadats i explosionen, uppger provinsguvernören Gungor Azim Tuna för nyhetsbyrån Anatolia.

”Arton av våra medborgare har förts till sjukhus, bland dem ett tioårigt barn som förlorade livet”, skriver guvernörens kansli i ett uttalande.

Guvernören uppgav tidigare för Anatolia att det dödade barnet var tre år gammalt.

– Det är en terroristattack som har genomförts, säger Gungor Azim Tuna till nyhetsbyrån och tillägger att bomben var fjärrdetonerad.

Även justitieministern Bekir Bozdag kallar i ett inlägg på Twitter explosionen för ett terrordåd, eftersom den ägde rum vid en byggnad som inhyser domare, åklagare och annan domstolspersonal. Flera andra byggnader fick också skador när bilbomben detonerade. Enligt vittnen på platsen har bland annat fönster krossats i närliggande fastigheter.

Ännu har ingen tagit på sig ansvaret för dådet och ingen gärningsman har kunnat identifieras. Enligt Gungor Azim Tuna har en person i 18–20-årsåldern setts parkera bilen med sprängmedel under kvällen.

Viransehir ligger nära den syriska gränsen och har en övervägande kurdisk och arabisk befolkning. Flera andra städer i sydöstra Turkiet har tidigare drabbats av bombdåd, där antingen militanta kurdiska grupper eller terrorrörelsen IS har pekats ut som ansvariga.