Cykel

Stjäl cyklarna – på runt minuten

Av: 

Carl-Oscar Alsén

NYHETER

Cyklar för runt en halv miljon kronor har stulits från en butik i Falköping, berättar Skövde nyheter. Polisen har fått in tips men vill gärna ha in fler.

Det var under natten till tisdagen som cyklarna stals från Racerdepån Fåglum-Karlsson AB i Falköping. Stölden skedde genom en så kallad ”smash and grab”-kupp. Det sammanlagda värdet uppgår till omkring en halv miljon kronor, enligt Skövde nyheter som har pratat med ägaren Jan Karlsson. Men tjuvarna kunde fått med sig ännu större värden.

– De lämnade nämligen kvar de dyraste cyklarna, trots att dessa stod precis framför näsan på dem. Istället ryckte de lite billigare cyklar på båda sidor om dyrgriparna, säger Jan Karlsson till tidningen.

På övervakningsfilmen ses hur tjuvarna backar upp mot skyltfönstret, för att sedan krossa glaset. Inom loppet av en och en halv minut har de fått med sig cyklarna.

Polisen har fått in en del tips men gärningspersonerna är ännu inte identifierade. Polisen i Falköping är därför tacksam för fler tips som kan leda till gripande.

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Cykel

Falköping