Transports representation – Aftonbladet granskar

Gick på lyxkrog – lät medlemmarna betala notan

Av: 

Natalia Kazmierska

NYHETER

Lyxmiddagar med hummer och ostron, årgångswhisky, drinkar och dyra viner – på medlemmarnas bekostnad. Transports ordförande Lars Lindgren har varit uttalat kritisk till fackens vidlyftiga representation. 

Men 200 sekunders granskning visar att han själv struntar i förbundets alkoholpolicy. 

LÄS OCKSÅ

Läs artikeln på 200 sekunders artikelsida

Transportarbetareförbundets Lars Lindgren har under sina år på ordförandeposten varit kritisk till anställda som druckit sprit för medlemmarnas pengar.

Han har till exempel påpekat vikten av att ha ett ansvarsfullt förhållningssätt till akohol. I samband med att Transports avdelning i Örebro hade konferens gick Lindgren ut och kritiserade kollegor för att alkoholnotan var för saftig och stred mot förbundets policy för representation.

– Omdömeslöst, sa Lindgren då.

Och efter Aftonbladets avslöjande om Kommunal bekräftade Lindgren att de har en uttalad oskriven alkoholpolicy på två glas vin eller två glas öl. Och vill man dricka mer så betalar man det själv.

Men nu kan 200 sekunder visa att Lindgren slösat rejält med medlemmarnas pengar – på just alkohol. Han har återkommande brutit mot det egna förbundets alkoholpolicy.

Andra avsnittet av Aftonbladets grävprogram 200 sekunder, ett samarbete med Viafree, har tillsammans med reportern Lindah Mohlin granskat ett tiotal restaurangnotor, och varit i kontakt med flera kritiska anställda på förbundet. 

När Lindgren konfronteras med notorna ändrar han sig plötsligt, och menar att alkoholpolicyn inte är "huggen i sten".

Har du tips om makthavare som kringgår regler som inte passar dem? Hör av dig till tipsa200sek@aftonbladet.se 

ANNONS EXTERN LÄNK

Vitare tänder i höst? Köp tandblekning här – resultat på 30 minuter.

Dentway

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Transports representation – Aftonbladet granskar

Transportarbetareförbundet