Man skjuten med flera skott utomhus

avJoakim Magnå

NYHETER

En man i 25-årsåldern sköts med flera skott utomhus i Helsingborg på söndagskvällen. Hans tillstånd är inte livshotande.

Vittnen såg flera personer lämna platsen på mopeder eller motorcyklar.

– Vi har gjort beslag på brottsplatsen, det rör sig om flera tomhylsor, säger Marcus Andersson, inre befäl vid polisen i Helsingborg.

Foto: MIKAEL NILSSON

Polisen larmades om skottlossningen vid 21.22 på söndagen. En skadad man hittades utomhus på en adress i stadsdelen Högaborg i den södra delen av staden. Han fördes i ambulans till sjukhus i Helsingborg.

Mannen hade träffats av flera skott, enligt polisen, men hans tillstånd är inte livshotande.

– Han har allvarliga skador, men är utom fara nu och kommer att klara sig. Vi har kunnat hålla ett inledande förhör med honom, men vad han säger vill vi hålla för oss själva, säger Marcus Andersson, inre befäl vid polisen i Helsingborg, vid 04.10-tiden på måndagen.

Beslag av tomhylsor

Brottsplatsen spärrades av och undersöktes av kriminaltekniker. Polisen har även knackat dörr och vapenhund har sökt i området. Ett antal vittnen har förhörts.

Polisen hade under den tidiga måndagsmorgonen inte gripit någon misstänkt gärningsman.

– Den tekniska undersökningen är klar och det har gjorts beslag på brottsplatsen, det rör sig om flera tomhylsor. Vi har delvis avspärrning kvar i fall teknikerna skulle vilja komma åter, säger Marcus Andersson.

Lämnade på moped

Enligt polisen har det gjorts intressanta observationer. Bland annat har vittnen sett flera personer lämna platsen på mopeder eller motorcyklar efter skottlossningen.

– De sätts i samband med detta, säger Stephan Söderholm, presstalesperson vid polisen i region Syd.

Händelsen rubriceras som mordförsök.

ARTIKELN HANDLAR OM

Brott