Larm om skottlossning – tre skadade

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 15

NYHETER

Polisen larmades till en misstänkt skottlossning i Åkersberga norr om Stockholm på onsdagskvällen.

Totalt skadades tre personer – två ska ha knivskurits och en ska ha blivit sprejad med pepparsprej.

Polisens insatsstyrka skickades till området, men ingen misstänkt har gripits.

Polisen larmades till Åkersberga centrum klockan 21.34. Flera personer hade hört skottlossning.

– Det är flera personer som ringt in och larmat om att de har hört ett flertal skott, säger Anna Westberg, pressinformatör på polisen i Stockholm.

Tre personer var skadade och en eller flera av dem hittades inne i gallerian Åkersberga centrum. Två av dem uppges ha skurits med kniv och den tredje ska ha blivit sprejad med pepparsprej. Ingen av dem hade några skottskador, och det är oklart om några skott alls har avlossats.

Enligt vittnesuppgifter har minst en misstänkt gärningsman flytt från platsen i en bil.

Ingen gripen

Flera personer vittnar om att det var någon form av gänguppgörelse.

Polisen skickade sex patruller till platsen och en helikopter sökte av området från luften. Samtidigt samlades en insatsstyrka i beredskap på en intilliggande parkering. Där upprättades en så kallad brytpunkt.

– Insatsstyrkan var där för att hjälpa till i insatsen, för att få fatt på en gärningsperson. Man tar till de resurser som man anser vara nödvändiga helt enkelt, säger Anna Westberg.

Polisen utesluter inte att det rör sig om fler än en misstänkt. Gärningsmannen, eller gärningsmännen, kan vara beväpnade.

– Initialt ska man ha sett en person, men det kan mycket väl vara flera, säger Westberg.

En förundersökning om mordförsök samt om grov misshandel har inletts och vid 23.30-tiden anlände polisens tekniker till platsen. Hur pass allvarligt skadade de knivskurna personerna är, är i nuläget oklart. Två av dem fördes till sjukhus.

Vid 05-tiden på torsdagsmorgonen hade polisen lämnat platsen. Drygt två timmar senare uppgav presstalespersonen Towe Hägg att ingen misstänkt gripits.

– Vi har inte gripit någon i nuläget. Vi är klara med de operativa insatserna på plats, men kommer säkert att återvända för att genomföra utredningsåtgärder, säger Hägg.

Rattfyllerist bröt avspärrningen

Under kvällen samlades ett antal personer vid polisens gatuavspärrningar. Vid ett tillfälle kom en bil körande mot dem i långsam hastighet. Personer påkallade polisens uppmärksamhet när bilen fortsatte in genom avspärrningarna.

Föraren, en man som vittnen beskriver som ”kraftigt berusad”, omhändertogs av polis. Ingen ska ha kommit till skada i samband med detta.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN