Lavin gick nära pisten i populära skidorten Tignes

NYHETER

En lavin inträffade i en pist i den populära skidorten Tignes i franska Alperna på tisdagsförmiddagen.

Flera skidåkare drogs med i lavinen – men inga personer ska ha skadats.

– Jag hade några vänner som var mitt i lavinen, säger en svensk kvinna till Aftonbladet.

Foto: LÄSARBILD

Vet du mer? Är du på plats? Hör av dig!

Händelsen ska ha inträffat vid 10-tiden på tisdagen i området Val Claret i Tignes.

Enligt internationella medier ska snömassorna ha rasat rakt igenom en pist.

Enligt polisen drogs många skidåkare med i lavinen. En talesperson för anläggningen upper dock att ingen person kom till skada.

”Situationen är väldigt hemsk”

Kort efter händelsen pratade Aftonbladet med en svensk kvinna som var på plats. Hon berättade att lavinen kom farande rätt in i pisten i en blå backe, som vid tillfället var full med folk.

– Vi stod precis nedanför backen när det hände. Jag hade några vänner som var mitt i lavinen. Det stod väldigt många i backen när det hände. Räddningsarbetare arbetade för fullt i backen med att gräva fram människor ur snömassorna, sa kvinnan, och fortsatte:

– Det har snöat jättemycket de senaste två dagarna. Jag är nedanför lavinen och känner mig trygg, men situationen är väldigt hemskt.

Patric Nilsson, kansliråd på Utrikesdepartementet, säger till Aftonbladet att det inte finns några uppgifter om att svenskar skulle vara saknade eller skadade till följd av lavinen.

– Vi står i tät kontakt med vår ambassad. I nuläget har vi ingen kännedom om att några svenskar skulle ha skadats i samband med detta.

Lavindrabbat område

Innan snöskredet inträffade hade lavinrisken klassats som fyra på en femgradig skala. Vid den högsta nivån, fem, stängs alla nedfarter.

Så sent som 13 februari drabbades Tignes av en annan lavin. Då ska det dock ha inträffat i ett område som låg utanför pisten. Vid det tillfället miste fyra personer livet.

ARTIKELN HANDLAR OM

Laviner

Alperna

Tignes