Kvinnan med barnvagnen: ”Vi är okej”

NYHETER

En film från lastbilens vansinnesfärd på Drottninggatan blev oerhört spridd. Där syns en kvinna med barnvagn – och många har oroat sig över familjens öde.

– Jag vill lugna alla och säga att vi mår bra, säger Nicole till SVT Stockholm.

En film från en övervakningskamera i en butik på Drottninggatan har blivit oerhört spridd efter fredagens terrordåd i Stockholm. Bara sekunder före lastbilen kommer in i bild i oerhört hög hastighet syns en kvinna med barnvagn.

Många har oroat sig över hur det gick för familjen. Nu träder mamman fram – Nicole Swan, australiensiska bosatt i Stockholm.

– I lördags pratade jag med en granne som var orolig för hur det gått med kvinnan med barnvagnen men då kopplade jag inte att det var jag på bilden, säger hon till SVT Stockholm.

Foto: Privat
Familjen vill lugna alla – de mår bra efter attacken. Torbjörn Zetterholm, Nicole Swan och barnen Noah och Sienna.

”Jag är mest påverkad”

Nicole såg att frågan dök upp i Facebookggruppen English Speaking Mums in Sweden. Där är hon själv medlem, så hon bestämde sig för att ge svar. Nu vill hon att alla ska få veta att hon och hennes familj klarade sig undan.

– Nu har det blivit så många som undrar så nu vill jag lugna alla och säga att vi alla mår bra.

Alla i familjen mår bra efter omständigheterna, även om Nicole är ganska skärrad av det som hände på Drottninggatan. Hon känner ett motstånd mot att återvända till Stockholms city.

– Det nog jag som är mest påverkad av händelsen. Häromdagen stannade mitt hjärta när jag hörde sopbilen. Vår femårige son såg inte så mycket, vi avledde uppmärksamheten till ett annat håll, säger hon till SVT Stockholm.

ARTIKELN HANDLAR OM