Rekorddyr villa toppar klicktoppen i Uppsala

21,5 miljoner kronor.

Så mycket ligger den mest klickade bostaden i Uppsala ute för på Hemnet.

Om den går för det så blir den den dyraste villan som sålts i området någonsin, enligt statistik från Booli.

Kåbo, Uppsala
Kåbo, Uppsala

1. Kåbo, Uppsala

Pris: 21 500 000 kronor. Antal klick: 16 701. Mäklare: Länsförsäkringar fastighetsförmedling.

Den mest klickade bostaden, som kan sätta nytt prisrekord, hittar vi vid Götaplan i norra Uppsala. Huset som Arkitekt Gyllencrutz ritade 1939 ligger ute för hela 21,5 miljoner kronor. Det totalrenoverads vid sekelskiftet och i dag rymmer dess 346 kvadratmeter nio rum, fördelat på två plan. På entréplan finns kök och matsal, ett allrum, ett vardagsrum med öppen spis, ett kontor och en toa. På det övre planet finns ytterligare ett allrum, tre sovrum, ett badrum och två balkonger. På vinds- och källarplan finns tv-rum, förråd, biorum och garage.

Sunnersta, Uppsala.
Sunnersta, Uppsala.

2. Sunnersta, Uppsala

Pris: 11 950 000 kronor. Antal klick: 10 783. Mäklare: Roi fastighetsmäkleri.

Den näst mest klickade bostaden ligger ungefär 200 meter från Mäklaren, söder om Uppsala. Huset som är 1999 är på 241 kvadratmeter och rymmer åtta rum, fördelat på två plan. På entréplan hittar vi kök med matplats och en fungerande vedspis, ett arbetsrum, ett badrum med dusch och två allrum, varav det ena har kamin. På övre plan finns ytterligare ett allrum med utgång till balkongen, fyra sovrum och ett badrum. På tomten finns även en pool, två garage, varav det ena används som gym, och en carport.

Sunnersta, Uppsala.
Sunnersta, Uppsala.

3. Sunnersta, Uppsala

Pris: 5 495 000 kronor. Antal klick: 7 697. Mäklare: Länsförsäkringar fastighetsförmedling.

Den tredje mest klickade bostaden hitta vi också i Sunnersta, i närheten av Ekoln Gottsundagipen. Likt den näst mest klickade bostaden har den också en pool på tomten. Huset som är från 1989 är på 143 kvadratmeter och rymmer fem rum, fördelat på 1,5 plan. Här finns ett kök, vardagsrum ett inglasat uterum. På entréplan finns vardagsrum, kök, badrum och ett sovrum. En trappa upp finns ytterligare två sovrum, ett allrum och ett badrum.

Stentorpet, Uppsala.
Stentorpet, Uppsala.

4. Stentorpet, Uppsala

Pris: 950 000 kronor. Antal klick: 7 235. Mäklare: Husman Hagberg.

Den fjärde mest klickade bostaden ligger lantligt, tio minuter från Knutby öster om Uppsala. Det vinterbonade fritidshuset som är från 1968 har helrenoverats. I dag är det på 50 kvadratmeter och rymmer två sovrum, ett badrum och ett vardagsrum och kök i öppen planlösning med öppen spis. Utöver det så finns ett mindre förråd på tomten, som är på 2 337 kvadratmeter.

Vänge, Uppsala.
Vänge, Uppsala.

5. Vänge, Uppsala

Pris: 4 495 000 kronor. Antal klick: 5 739. Mäklare: Widerlöv&co.

Den sista bostaden på listan ligger väster om Uppsala. Huset som är från 1946 har renoverats löpande under åren, men har kvar tidstypiska detaljer så som djupa fönsternischer, gamla dörrar och specialfrästa dörrfoder och lister. I dag rymmer husets 173 kvadratmeter fyra till fem sovrum, ett kök, vardagsrum, allrum och två badrum. Huset samsas med ett dubbelgarage och förrådsbyggnader med en grund från sent 1800-tal och ombyggd från 1946. På tomten som är på 2 200 kvadratmeter finns också odlingsbäddar där det numera växer äppelträd, körsbär, fläder och olika sorters bär och vildblommor.

Publisert:

LÄS VIDARE